Новини

Затверджено реєстр великих платників податків на 2021 рік

29.09.2020

ДПС України на офіційному вебсайті оприлюднила Реєстр великих платників податків на 2021 рік, затверджений наказом ДПСУ від 25.09.2020 № 520.

Так, кількість великих платників на 2021 рік скоротилась на 254 ВПП  у порівнянні з 2020 роком та складає 1375 ВПП.

Нагадуємо, що на законодавчому рівні було прийняте рішення щодо зміни критеріїв віднесення платників податків до категорії великих. Так, 23.05.2020 року Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»  було внесено зміни до пп. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України, якими передбачено, що великий платник податків – юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, крім митних платежів, за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період.

Звертаємо увагу платників, що включення підприємств до Реєстру великих платників податків на 2021 рік відбувається за оновленими критеріями.

 ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку