Новини

Хто може не виконувати податкові обов’язки: Мінфін визначився

05.09.2022

Мінфін наказом від 29.07.2022 р. № 225 затвердив:

  • Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України;
  • Перелік документів, що підтверджують неможливість платника податків — юридичної особи, зокрема щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, своєчасно виконати свій податковий обов’язок, у тому числі обов’язок податкового агента.

Нагадаємо: п. 69.1 підрозд. 10 розд. ХХ Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ (далі  ПКУ) звільняє від передбаченої ПКУ відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов’язків, якщо в платника немає можливості його своєчасно виконувати. Таке звільнення тимчасове: на період військового стану + 3 місяці після його припинення/скасування. Детальніше про це ми писали в матеріалах газети «Бухгалтерія: бюджет», № 10 та № 24 за 2022 рік.

Тож відстрочку у виконанні податкових обов’язків матимуть виключно особи, які зможуть надати документи, вказані в затвердженому переліку. Детальніше це питання розглянемо в одному з наступних номерів газети «Бухгалтерія: бюджет».

Наказ № 225 набирає чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку