Новини

Чергові зміни до «допорогової» Інструкції № 10

08.06.2022

24.05.2022 р. ДП «Прозорро» прийнято Наказ № 14, яким вчергове внесено зміни до Інструкції про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в частині 3 статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі», затвердженої наказом ДП «Прозорро» від 19.03.2019 р. № 10 (далі — Інструкція № 10).

Нагадаємо: ще зовсім недавно наказом від 10.05.2022 р. № 13 підприємство повністю оновило розд. 2 Інструкції № 10, скоротивши його з чотирнадцяти до двох пунктів (детальніше див. у газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 18/2022, с. 3). Так:

  • п. 1 визначено, що закупівлі до 50 тис. грн, які замовник вирішив проводити із застосуванням ЕСЗ, проводяться шляхом спрощених закупівель;
  • п. 2 визначено, що спрощені закупівлі для цих цілей проводяться відповідно до ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VII (далі — Закон № 922).

І, здавалося б, тепер Інструкція № 10 відповідає ст. 4 Закону № 922. Та зараз наказом № 14 розд. ІІ Інструкції № 10 знов оновлено.

Тепер він складається з одного пункту та визначає, що замовники в разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких не перевищує 50 тис. грн або на які не поширюється дія Закону № 922 (а також незамовники в розумінні цього Закону при закупівлях на будь-які суми для вибору постачальника товарів, надавача послуг чи виконавця робіт), можуть використовувати електронну систему закупівель:

  • шляхом здійснення закупівель через електронний каталог у порядку, визначеному законодавством,
  • та/або шляхом здійснення закупівель у порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, визначеному згідно зі ст. 14 Закону № 922виключно в частині оголошення, подання пропозицій, звернення за роз’ясненням, звернення з вимогою про усунення порушень, надання відповідей, оцінки, розгляду, відхилення пропозицій, визначення переможця, відміни закупівлі.

Таким чином, уточнено, що на допорогові закупівлі ст. 14 Закону № 922 поширюється лише в частині порядку (процесу) проведення закупівлі, а не в самій суті цієї закупівлі. А отже і ст. 41 Закону № 922 щодо укладання, виконання і внесення змін до договору на них теж не поширюватиметься.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку