Новини

НУШ: є розподіл субвенції на 2021 рік та зміни в правилах використання коштів

23.05.2021
Тема:

Кабмін постановою від 17.05.2021 р. № 476:

  • затвердив розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році;
  • узгодив вимоги до співфінансування закупівель за рахунок субвенції місцевими бюджетами з новим адміністративно-територіальним устроєм;
  • уточнив, що місцеві бюджети не можуть здійснювати співфінансування за рахунок коштів ДФРР та усіх трансфертів з держбюджету, включаючи залишки освітньої субвенції;
  • оновив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», затверджені постановою КМУ від 04.04.2018 р. № 237 (далі — Порядок та умови).

Зміни в Порядку та умовах такі.

1. Внесено уточнення в напрямки використання коштів субвенції (кому і що можна закуповувати, кому можна оплачувати підвищення кваліфікації).

2. Дозволено закуповувати меблі для навчальних кабінетів початкової школи, в яких навчатимуться учні перших класів у 2021/22 навчальному році.

3. При придбанні обладнання слід дотримуватися вимог, наведених у Типовому переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженому наказом МОН від 02.11.2017 р. № 1440, та Типовому переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій, затвердженому наказом МОН від 29.04.2020 р. № 574.

4. Для оплати праці, проживання, харчування і проїзду з тренерами, тренерами-педагогами тепер можна укладати як строковий трудовий договір, так і цивільно-правовий договір.

5. Оплата праці, проживання, харчування і проїзду тренерів, тренерів-педагогів, які залучені до підвищення кваліфікації осіб, визначених в абз. 2–5 п.п. 2 п. 4 Порядку та умов, здійснюється відповідно до умов укладеного строкового трудового договору або на підставі актів виконаних робіт у порядку, визначеному в цивільно-правовому договорі з погодинною оплатою праці, що укладається між тренером, тренером-педагогом, який залучений до підвищення кваліфікації осіб.

6. Раніше оплату праці тренерам, тренерам-педагогам за проведення навчальних занять слухачам курсів було передбачено здійснювати за ставками погодинної оплати в розмірах, передбачених для доцента або кандидата наук. Тепер уточнили, що для осіб, які мають вчене звання «професор» або науковий ступінь «доктор наук» оплата має бути за ставками, передбаченими для професора або доктора наук відповідно.

7. Змінено критерії розподілу субвенції між обласним бюджетом та бюджетами територіальних громад (оновлений п. 15 Порядку та умов).

Постанова № 476 набрала чинності 18.05.2021 р., але застосовується з 01.01.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку