Статті

«

«ПРОФЕСІЙНИЙ БУХГАЛТЕР»:
Закон № 2142: черговий пакет новацій у податковому та митному законодавстві

В умовах війни для підтримки економіки держави вкрай необхідно, щоб якомога більше суб’єктів господарювання продовжували працювати. З метою зменшення податкового навантаження на бізнес на період дії воєнного стану законодавці запровадили новий пакет податкових та митних реформ, які визначені Законом № 2142 1(набрав чинності з 07.04.2022 р.), а слідом за ним й Законом № 2173 2(набрав чинності 16.04.2022 р.). У цьому матеріалі поговоримо про новації у сфері митного законодавства, а також про деякі пільги з екоподатку та податку на нерухомість.

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» від 24.03.2022 р. № 2142-ІХ.
Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного, надзвичайного стану» від 01.04.2022 р. № 2173-ІХ.

Екологічний податок

Напевно ви пам’ятаєте, що нещодавно Законом № 2120 3, який набрав чинності з дати його оприлюднення — 17.03.2022 р., платників екоподатку було звільнено від сплати цього податку за 2022 податковий (звітний) рік у разі, якщо об’єкти оподаткування розташовуються на територіях, на яких ведуться бойові дії, або на тимчасово окупованих територіях, перелік яких визначає КМУ. З цією метою законодавці внесли новий п. 69.16 до підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ. Потім законодавці вирішили дещо уточнити у наведеній нормі, зокрема період, за який не нараховується та не сплачується екоподаток, а також платників, які зможуть скористатися такою пільгою. Так, нова редакція п. 69.16 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ передбачає, що тимчасово з 01 січня 2022 р. по 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, не нараховують та не сплачують екоподаток платники цього податку, зареєстровані (взяті на облік) за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих. Як і в попередній редакції, перелік таких територій має визначити КМУ.

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2120-IX.

Податок на нерухомість

У першій порції податкових реформ у частині місцевих податків Закон № 2120 передбачив «воєнні пільги» лише стосовно нарахування та сплати земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності 4. Запроваджені Законом № 2142 новації вже торкнулася й податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме згідно з новим п. 69.22 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ тимчасово не нараховується та не сплачується податок на нерухомість за об’єкти, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на тимчасово окупованих територіях:

  • за об’єкти житлової нерухомості та їх частки, які перебувають у власності фізосіб, та об’єкти житлової нерухомості, що стала непридатна для проживання у зв’язку з військовою агресією РФ, за 2021 та 2022 податкові (звітні) роки;
  • за об’єкти житлової нерухомості та їх частки, які перебувають у власності юросіб, та за об’єкти житлової нерухомості, що стала непридатною для проживання у зв’язку з військовою агресією РФ, за період з 01.03.2022 р. по 31.12.2022 р.;
  • за об’єкти нежитлової нерухомості, в тому числі їх частки, за період з 01.03.2022 р. по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан. Зараз поговоримо про період з 01.03.2022 р. по 31.12.2022 р.

ВАЖЛИВО! Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ, визначається КМУ. Також КМУ має визначити порядок визнання об’єктів житлової нерухомості такими, що непридатні для проживання у зв’язку з військовою агресією (п. 69.22 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ).

Відкоригувати суми задекларованого податку на нерухомість за відповідний податковий період, подавши уточнюючу декларацію, платники податку на нерухомість — юрособи мають право протягом шести календарних місяців після місяця, в якому припинено або скасовано воєнний стан. Зауважимо, що строки, в які юрособа може подати уточнену декларацію з податку на нерухоме майно, на думку податківців, також поширюються на об’єкти житлової нерухомості (див. категорію 106.07 ЗІР).

Одразу постає запитання: а чи варто юрособі очікувати припинення / скасування воєнного стану для подання уточнюючої декларації, якщо доля нерухомості на сьогодні вже відома? На жаль, ми б радили не поспішати. Тут є два моменти, що ускладнюють ситуацію:

1. Однією з умов застосування «воєнної пільги» згідно з п. 69.22 ПКУ, як ми вказували вище, є розташування нерухомості на територіях бойових дій та/або окупованих територіях, перелік яких має визначити КМУ. Ми вже звертали увагу в попередніх матеріалах на те, що чіткого визначення цього документа офіційні органи поки що не надавали. Натомість у роз’ясненні на сайті ДПС України стосовно уточнення декларацій на землю у зв’язку зі звільненням від оподаткування земель, що розташовані на територіях бойових дій та/або окупованих територіях, контролери в інформаційному повідомленні, зокрема, зазначили:

ЦИТАТА. «<…> Зважаючи на те, що граничний термін подання податкової декларації з плати за землю на 2022 рік припав на 21 лютого 2022 року, то платникам плати за землю за відповідні Ділянки у межах визначених Територій слід, за можливості, подати уточнюючі податкові декларації (далі — Декларації) після офіційного оприлюднення такого переліку <…>».
Витяг з інформаційного повідомлення
ДПС України «Плата за землю у період дії воєнного стану» від 29.03.2022 р.

Якщо керуватися логікою податківців, то для коригування задекларованих сум з податку на нерухомість теж варто дочекатися затвердженого переліку територій, на яких діятиме звільнення від оподаткування.

2. Для оцінки житлової нерухомості щодо її непридатності для подальшого проживання КМУ також має визначити відповідний порядок, про що свідчить останній абзац п. 69.22 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ. Імовірно, найближчим часом можна буде сподіватися на появу такого документа. Принаймні на момент підготовки матеріалу Уряд на засіданні 07.04.2022 р. вже затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених унаслідок збройної агресії росії будівель та споруд для визначення можливості їх подальшої експлуатації, але текст документа поки що не оприлюднений.

А отже, ми не виключаємо, що, для того аби скористатися звільненням від оподаткування, платникам доведеться якось доводити, що непридатність нерухомості для проживання сталася власне внаслідок військової агресії проти України. Тож радимо дочекатися офіційних роз’яснень щодо цього питання.

ПОРАДА. Під час заповнення уточнюючої декларації, на нашу думку, починаючи з березня 2022 року податкові зобов’язання, які були раніше задекларовані до сплати у ІІ–ІV кварталах 2022 р., слід змінити та зазначити у розмірі «0», квартальну суму податку за І квартал 2022 р. зазначити із розрахунку за 2 місяці — січень та лютий 2022 року.

Таким чином, відкоригувати раніше подану декларацію для юрособи буде безпечніше вже після того, як КМУ узгодить відповідні питання «пільгової» нерухомості та територій. Додамо кілька слів щодо сплати податку. Нагадаємо, що податок на нерухоме майно згідно з п.п. «б» п.п. 266.10.1 ПКУ юрособи сплачують авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. А це означає, що сплатити попередньо задекларовану суму податку за І квартал 2022 року слід не пізніше 29.04.2022 р. Якщо є впевненість, що нерухомість потрапляє під «воєнну» пільгу, то, на нашу думку, є щонайменше два варіанти:

1) сплатити раніше задекларовану суму за квартал і, відповідно, після коригування мати переплату;

2) не платити (принаймні до подання уточнюючої декларації) та скористатися нормою п. 69.1 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ, відповідно до якої, зокрема якщо немає можливості сплатити податок, платника не притягнуть до відповідальності за умови погашення ним заборгованості з цього податку протягом шести місяців після припинення / скасування воєнного стану.

Для платників податку — фізосіб контролюючий орган самостійно обчислює податкове зобов’язання за період з 01.01.2022 р. по 01.03.2022 р. (див. категорію 106.07 ЗІР).

Нагадаємо, що згідно з п.п. 266.7.2 ПКУ податкове повідомлення-рішення (далі — ППР) про сплату суми податку разом із детальним розрахунком цієї суми та відповідними платіжними реквізитами контролюючий орган має надіслати платнику-фізособі до 1 липня року, що настає за податковим (звітним) періодом (роком). Крім того, такі ППР також мають містити щодо кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості інформацію про адресу місцезнаходження об’єкта нерухомості, його площу, ставки та надані фізичним особам пільги зі сплати податку на нерухоме майно. Таким чином, сплачувати податок на нерухомість за нежитлову нерухомість за 2022 рік платники-фізособи будуть після отримання від податківців ППР із обчисленими сумами вже у 2023 році.

Митні новації

Звільнення від акцизного податку Фізичних осіб законотворці тимчасово звільнили від оподаткування в разі ввезення транспортних засобів. Зокрема, згідно з п.п. 69.24 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ тимчасово, з 01.04.2022 р. на період дії режиму воєнного стану, звільнено від оподаткування акцизним податком операції з ввезення фізособами на митну територію України в митному режимі імпорту:

  • автомобілів легкових, кузовів до них;
  • причепів та напівпричепів;
  • мотоциклів;
  • транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше;
  • транспортних засобів для перевезення вантажів.

Зауважимо, що такі операції також тимчасово звільнено від «ввізного» ПДВ. Докладніше про це поговоримо в одному з найближчих номерів.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Звільнення від акцизу та ПДВ не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаною державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом (п. 69.25 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ).

Таким чином, фізособи на період воєнного стану можуть ввозити транспортні засоби без оподаткування.

Всі наведені вище новації стосувалися податкового законодавства. Проте Закон № 2142, як ми анонсували, також передбачив внесення змін і до МКУ 5. Так, серед іншого були впорядковані деякі організаційні питання, зокрема щодо передання повноважень митного органу, який не може здійснювати митні оформлення через воєнні дії, іншим митним органам, у тому числі без пред’явлення таких товарів цим митним органам, за координації ДМСУ 6(п.п. 4 п. 912 розд. ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» МКУ). Також встановлено, що плата за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза їх робочим часом не справляється (п.п. 5 п. 911 розд. ХХІ МКУ).

Митний кодекс України від 13.03.2012 р. № 4495-VI.
Державна митна служба України.

Також додатково визначено повноваження КМУ щодо встановлення:

  • категорій товарів, стосовно яких митний орган не здійснює заходів зі сприяння захисту прав інтелектуальної власності, передбачених розд. ХІV МКУ;
  • випадків, у яких заборони та обмеження, встановлені ст. 196 та 197 МКУ, не застосовуються (йдеться про категорії товарів переміщення яких заборонене або обмежене);
  • особливостей здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, які підлягають державному експортному контролю. Йдеться про товари, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та товари, щодо яких КМУ встановлено квоти на 2022 р. (див. постанову КМУ від 29.12.2021 р. № 1424), зокрема тимчасово заборонено експортувати овес, просо, гречку, цукор, сіль, жито, мінеральні добрива тощо. Водночас постановою КМУ від 09.04.2022 р. № 426 повністю заборонено ввезення на митну територію України товарів з РФ.

Крім того, 16.04.2022 р. набрав чинності Закон № 2173, відповідно до якого тимчасово, на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії РФ проти України та/або запровадження воєнного стану, звільняються від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України та реалізації на митній території України броньованих автомобілів, що класифікуються за кодами 8702 10 19 90, 8702 90 11 00, 8703 згідно з УКТ ЗЕД, кінцевим отримувачем яких відповідно до сертифіката кінцевого споживача або згідно з умовами договору визначено правоохоронні органи, МОУ 7, ЗСУ та інші військові формування, добровольчі формування територіальних громад, утворені відповідно до законів України, інші суб’єкти, що здійснюють боротьбу з тероризмом відповідно до закону та/або беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони.

Міністерство оборони України.

Зупинення перебігу строків Законом № 2142 тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану, зупинено перебіг строків, визначених деякими статтями МКУ. Зокрема, згідно з новим п.п. 2 п. 912 п. 41 розд. ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» МКУ зупиняється перебіг строків:

  • надсилання запиту про проведення перевірки в разі виникнення сумнівів щодо достовірності задекларованої країни походження товару (ст. 45 МКУ). Нагадаємо, що за загальною нормою запит на проведення перевірки може бути направлений протягом 1095 днів із дня подання документа про походження товару;
  • зберігання копій сертифікатів походження товару з України органами, які видали такі сертифікати (ч. 2 ст. 46 МКУ). За загальною нормою — 1095 днів від дня видачі;
  • надання митному органу документа про походження товарів для застосування (відновлення) режиму найбільшого сприяння (ч. 4 ст. 48 МКУ). Відповідно до ст. 48 МКУ  якщо походження товарів достовірно не встановлено, то митний орган відпускає їх у вільний обіг на митній території України за умови сплати ввізного мита за повними ставками Митного тарифу 8 або встановлює особливі види мита (антидемпінгове, компенсаційне, спеціальне або додатковий імпортний збір). Надалі до таких товарів застосовується (відновлюється) режим найбільшого сприяння за умови подання декларантом не пізніше 365 днів із дня митного оформлення таких товарів належним чином оформленого відповідного документа про їх походження;
  • для оскарження рішення митного органу про коригування митної вартості. За загальною нормою ч. 4 ст. 55 МКУ декларант міг оскаржити рішення митного органу протягом 10 робочих днів із дати ухвалення рішення митним органом або відмови митного органу прийняти декларацію;
  • дії гарантій про сплату різниці між визначеною митним органом митною вартістю та задекларованою вартістю товарів у разі відпуску товарів у вільний обіг. У разі незгоди декларанта з визначеною митним органом митною вартістю товарів такі товари можуть бути відпущені у вільний обіг за умови сплати митних платежів за їхньою задекларованою вартістю та надання гарантії про сплату різниці, в разі якщо не буде доведена задекларована митна вартість. Згідно з ч. 7 ст. 55 МКУ строк дії такої гарантії не може перевищувати 90 к. дн. із дня відпуску товарів;
  • подання декларантом додаткових документів на підтвердження заявленої митної вартості товарів. Згідно з ч. 8 ст. 55 МКУ декларант може на підтвердження заявленої митної вартості подати митному органу додаткові документи протягом 80 днів із дня відпуску товарів у вільний обіг;
  • надання митним органом письмового рішення та/або обґрунтованої відмови у визнанні заявленої митної вартості з урахуванням додаткових документів. Відповідно до ч. 9 та 10 ст. 55 МКУ, у разі якщо протягом 5 робочих днів з дати подання додаткових документів митий орган не надав вмотивованої відмови щодо визнання заявленої митної вартості з урахуванням наданих документів, митна вартість вважається правильно визначеною і гарантію повертають декларанту. Відповідно, правило п’яти днів тимчасово не діє, адже строки надання відповіді митним органом також були продовжені на період воєнного стану;
  • зберігання товарів у митному режимі митного складу (ч. 1 ст. 125 МКУ). Нагадаємо, що загальний строк зберігання не може перевищувати 1095 днів від дня поміщення цих товарів у зазначений митний режим. Для підакцизних товарів, іноземних товарів, які були попередньо поміщені в митні режими транзиту, тимчасового ввезення або переробки на митній території України, а також продуктів переробки та товарів, призначених для експорту, — 365 днів від дня поміщення їх у митний режим митного складу. Відповідно, продовжено строки, передбачені для передання утримувачем митного складу товарів, що зберігалися в режимі митного складу, на склад митного органу в разі невиконання вимог ч. 1–4 ст. 125 МКУ щодо розпорядження такими товарами (ч. 5 ст. 125 МКУ);
  • тимчасового зберігання товарів під митним контролем (загальний строк становить 90 к. дн.) (ст. 204 МКУ);
  • зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами (ст. 240 МКУ);
  • отримання власником товару залишків коштів за реалізацію товарів (ч. 6 ст 244 МКУ);
  • зберігання декларантом документів, відомості про які зазначені в митній декларації (за загальним правилом — не менше ніж 1095 днів) (ч. 13 ст. 264 МКУ);
  • внесення змін до митної декларації стосовно товарів, транспортних засобів комерційного призначення. Такі зміни за загальним правилом ч. 2 ст. 269 МКУ мають бути внесені до моменту завершення митного оформлення, а також протягом 3 років з моменту оформлення;
  • повернення авансових платежів та строків перерахування до державного бюджету коштів, що перебувають на рахунку митного органу без розпорядження про використання. Відповідно до ч. 5 та 6 ст. 299 МКУ авансові платежі без розпорядження їхнього власника про використання мають бути перераховані протягом 1095 днів із дня їх внесення;
  • повернення грошової застави, що перебуває на рахунку митного органу без розпорядження про їх використання (ч. 8 ст. 313 МКУ);
  • перебування товарів, транспортних засобів комерційного призначення під митним контролем до моменту поміщення цих товарів, транспортних засобів у відповідний митний режим (ч. 4 ст. 321 МКУ). За загальним правилом граничний строк не може перевищувати 180 к. дн.;
  • зберігання документів та відомостей, що надавалися декларантами, а також держорганами, установами та організаціями, тощо. Згідно з ч. 6 ст. 334 МКУ митний орган мав зберігати документи строком не менше як протягом 1095 днів із дня завершення митних процедур.
Закон України «Про митний тариф» від 04.06.2020 р. № 674-ІХ.

Водночас митному органу за заявою декларанта також дозволено ухвалювати рішення про продовження інших строків, визначених МКУ, окрім тих, що наведені в п.п. 2 п. 912 п. 41 розд. ХХІ МКУ. Пряму норму щодо цього містить новий п.п. 3 п. 912 п. 41 розд. ХХІ МКУ.

Звільнення від ввізного мита Деякі привілеї для імпортерів законодавці також передбачили в новому п.п. 1 п. 911 п. 41 розд. ХХІ МКУ. Так, тимчасово, з дня набрання чинності Законом № 2142, але не раніше 01.04.2022 р., до припинення чи скасування воєнного стану, звільняються від ввізного мита:

1) товари, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України підприємствами для вільного обігу. Зазначене звільнення не поширюється на деякі товари, а саме:

  • спирт етиловий та інші спиртові дистиляти;
  • алкогольні напої, пиво (крім квасу живого бродіння);
  • тютюнові вироби, тютюн, промислові замінники тютюну, рідини, що використовуються в електронних сигаретах.

Зауважимо, що «безмитний» пільговий режим, на наш погляд, передусім має застосовуватися до товарів критичного імпорту, перелік яких визначений у постанові КМУ від 24.02.2022 р. № 153. Зверніть увагу, що в зазначений перелік Уряд регулярно вносить зміни, остання редакція (на момент підготовки матеріалу) — постанова КМУ від 26.03.2022 р. № 371. Проте в листі ДМСУ від 06.04.2022 р. № 08-1/10/7/1720 митники на цьому не наголошують, лише визначають перелік винятків, наведених вище, на які безмитний режим ввезення не поширюється;

2) автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів. Звільнення від мита поширюється лише на транспортні засоби, які ввозяться фізособами (громадянами) на митну територію України для вільного обігу.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Звільнення від ввізного мита не поширюється на товари, які мають походження або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом (абз. 4 п.п. 1 п. 911 п. 41 розд. ХХІ МКУ). У роз’ясненні, розміщеному на офіційному сайті ДМСУ («Новини» «Загальне»), головні митники, зокрема, зазначили, що визначені пільги не застосовується до товарів походженням з Російської Федерації, Республіки Білорусь та тимчасово окупованих територій.

Крім того, свою лепту в «безмитні» ввезення привніс і Закон № 2173. Так, у п. 41 розд. ХХІ МКУ розширено перелік товарів за відповідними кодами УКТ ЗЕД, які на період воєнного стану звільнені від ввізного мита і кінцевими отримувачами яких є правоохоронні органи, збройні сили та інші військові формування. Зокрема, це стосується таких товарних позицій:

  • прокат плоский, що класифікується у товарній підкатегорії 7225406000 згідно з УКТ ЗЕД;
  • скло безпечне, включаючи скло зміцнене (загартоване) (товарна позиція 7007 згідно з УКТ ЗЕД);
  • оптичні прилади (підкатегорії 9013109000, 9027809900, 9025192090 згідно з УКТ ЗЕД);
  • спеціальна апаратура та її частини (товарна підпозиція 851769, підкатегорії 8525600000, 8529902000 згідно з УКТ ЗЕД);
  • броньовані автомобілі, що класифікуються за кодами 8702101990, 8702901100, 8703, 8705908090, 8710000000 згідно з УКТ ЗЕД тощо.

Спрощення декларування товарів Щодо цього питання маємо одразу кілька новацій.

1. Платникам ЄП груп 1–3 тимчасово, з дня набрання чинності Законом № 2142, але не раніше 01.04.2022 р., до припинення чи скасування воєнного стану на території України, дозволено ввіз (пересилання) товарів та їх митне оформлення за спрощеною процедурою шляхом подання попередньої митної декларації, але за умови, що така декларація містить усю необхідну інформацію для випуску товарів відповідно до ч. 5 ст. 259 МКУ (п.п. 2 п. 911 п. 41 розд. ХХІ МКУ). Причому, митне оформлення таких товарів має завершуватися в найкоротший строк. Відповідно до п.п. 4 п. 911 п. 41 розд. ХХІ МКУ митні формальності мають займати не більше ніж 1 робочу годину з моменту пред’явлення митному органу товарів та/або ТЗ 9комерційного призначення, що підлягають митному оформленню (якщо згідно з МКУ товари, ТЗ підлягають пред’явленню), або подання митної декларації чи документа, який відповідно до законодавства її замінює.

Транспортний засіб.

ВИНЯТОК. Здійснити митне оформлення за попередньою митною декларацією не зможуть єдинники групи 3 — платники ПДВ, які обрали ставку ЄП 3 % згідно з п.п. 1 п. 293.3 ПКУ.

2. На період до припинення чи скасування воєнного, надзвичайного стану дозволяється також спрощений вид декларування для товарів, визначених п. 41 підрозд. 5 розд. ХХ ПКУ, що ввозяться на територію України для вільного обігу (п. 914 п. 41 розд. ХХІ МКУ). Отже, такі товари також можуть бути ввезені шляхом подання попередньої митної декларації, яка містить усю необхідну інформацію для випуску товарів митницею, відповідно до ч. 5 ст. 259 МКУ. Водночас доставка та пред’явлення їх митному органу є необов’язковими. Зокрема, йдеться про бензини моторні, інші нафтопродукти, важкі дистиляти тощо.

3. Деякі товари, для яких встановлено обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України, можуть бути ввезені на підставі заяви декларанта або уповноваженої ним особи про незастосування до них заборон і обмежень. А саме відповідно до нової ч. 4 ст. 197 ПКУ митні органи здійснюють пропуск на митну територію та/або випуск відповідно до заявленої мети на митній території України товарів, які за кодом згідно з УКТ ЗЕД та описом відповідно до ст. 197 МКУ можуть належати, але за своїми характеристиками та фізико-хімічними властивостями не належать:

  • до культурних цінностей;
  • до наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  • до радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, заборонених до ввезення та застосування на території України;
  • до товарів військового призначення чи товарів подвійного використання;
  • до небезпечних відходів;
  • до агрохімікатів та пестицидів, що підлягають державній реєстрації;
  • до об’єктів, торгівля якими підпадає під регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення;
  • до генетично модифікованих організмів або продукції, виробленої із застосуванням генетично модифікованих організмів;
  • до таких, що містять озоноруйнівні речовини.

Водночас митний орган може перевіряти достовірність інформації, викладеної в заяві декларанта під час пост-митного контролю. Це передбачає оновлений абз. 1 ч. 1 ст. 3371 МКУ.

4. Тимчасово на період із дня набрання чинності Законом № 2142, але не раніше 01.04.2022 р., за відповідним рішенням КМУ дозволяється пропуск через митний кордон України та/або випуск відповідно до заявленої мети окремих товарів, щодо яких відповідними законами встановлено обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України без надання відповідних дозвільних документів та/або за відсутності відомостей про включення (виключення) таких товарів до (з) відповідного реєстру у формі електронних документів (п.п. 3 п. 911 п. 41 розд. ХХІ МКУ). Проте відсутність дозвільних документів не означає звільнення від дотримання певних заборон та обмежень стосовно використання та/або обігу таких товарів, якщо такі заборони встановлено відповідними законами.

Зауважимо, що згідно з постановою КМУ «Деякі питання здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зокрема транспортних засобів, в умовах воєнного стану» від 20.03.2022 р. № 330 та постанови КМУ «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану» від 01.03.2022 р. № 174 на період дії режиму воєнного стану дозволено пропуск через митний кордон товарів, які надходять як гуманітарна допомога, у тому числі спеціальних засобів індивідуального захисту (шоломи, підшоломники, бронежилети та тканини для їх виготовлення), лікарських засобів та виробів медичного призначення тощо, без процедури визнання таких товарів гуманітарною допомогою в кожному конкретному випадку спеціальним держорганом, а лише на підставі поданої декларації, яку заповнює особа, що ввозить такі товари.

Облік нерезидентів На період дії режиму воєнного стану особам-нерезидентам дозволено здійснювати митні операції без реєстрації на обліку в митному органі. Отже, згідно з п.п. 6 п. 912 п. 41 розд. ХХІ МКУ перебування на обліку в митному органі, передбачене вимогами ч. 1 ст. 455 МКУ, від осіб-нерезидентів не вимагається.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку