Статті

«

«БУХГАЛТЕРІЯ: БЮДЖЕТ»:
Гуманітарна допомога та внутрішньовідомча передача основних засобів: хоч обидві безоплатні, але облік значно різниться

Наша комунальна установа (центр надання соціальних послуг) отримала з-за кордону автомобіль, обладнаний для перевезення осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, як гуманітарну допомогу. Також передана будівля від міської ради, яка є нашим засновником. Як відобразити ці операції в бухобліку?

16 квітня, 2022

Артем Гусєв, Любов Крута експерти газети «Бухгалтерія: бюджет»

Надходження автомобіля як гуманітарної допомоги

Загальна характеристика Відповідно до ст. 1 Закону № 11921 гуманітарна допомога є цільовою адресною безоплатною допомогою в натуральній чи грошовій формі, у вигляді безповоротної фінансової допомоги, добровільних пожертвувань, виконання робіт або надання послуг, що надається вітчизняними чи іноземними донорами із гуманних мотивів її отримувачам. Статус гуманітарної допомоги надає низку преференцій, зокрема, спрощений порядок митного декларування вантажів, звільнення від обов’язкової сплати митних платежів та певні поблажки в оподаткуванні.

Закон України «Про гуманітарну допомогу» від 22.10.1999 р. № 1192-XIV.

Підкреслимо: хоча відповідно до абз. 3 ст. 1 Закону № 1192 гуманітарна допомога є різновидом благодійництва, це не те саме, що благодійна допомога.

По-перше, поняття «благодійництво» тепер у нормативці не фігурує (воно вживалось раніше2), натомість наразі говорять «благодійна діяльність/благодійна допомога». А отже, положення Закону № 1192 (про те, що гуманітарна допомога є різновидом благодійництва) не є підставою ототожнювати гуманітарку і благодійку.

Закон України «Про благодійництво та благодійні організації» від 16.09.1997 р. № 531/97-ВР (втратив чинність).

По-друге, ці види діяльності (гуманітарна допомога та благодійна діяльність) регулюють різні профільні закони, а отже, це не одне й те саме, і для вирішення питань щодо гуманітарки слід використовувати виключно Закон № 1192 (а все інше загальне законодавство лише в частині, що не суперечить цьому Закону).

По-третє, і у звітності (наприклад, у Звіті про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації), і при оподаткуванні поняття гуманітарної та благодійної допомоги розрізняють, вимоги можуть бути неоднаковими.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Звільнення від обов’язкового обліку та звітності благодійної допомоги, передбачене постановою № 2023поширюється саме на благодійну допомогу в умовах воєнного стану (детальніше див. «Благодійна допомога, отримана держорганами і ОМС в умовах воєнного стану: чи треба обліковувати та звітувати» // «Бухгалтерія: бюджет», № 9/2022, с. 3). А про гуманітарну допомогу тут не йдеться. Тож, вважаємо, відображати її у звітності та обліку потрібно в тому ж порядку, що і в мирний час. Нагадаємо, що згідно з ч. 4 ст. 11 Закону № 1192 в разі відсутності обліку щодо отримання та цільового використання гуманітарної допомоги вона вважається використаною не за цільовим призначенням.

Постанова КМУ «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги» від 05.03.2022 р. № 202.

Документообіг Відповідно до ст. 3 Закону № 1192 гумдопомога надається на підставі таких двох документів:

  • письмової пропозиції донора про її надання;
  • письмової згоди отримувача на її одержання.

Комунальна установа (в запитанні читача — центр надання соціальних послуг) не є суб’єктом права власності на транспортний засіб, який передається як гуманітарна допомога. Вона тільки отримує в оперативне управління майно громади. Власником (набувачем) такого автомобіля стає громада, а в документах набувачем зазначають — місцеву раду як представника інтересів громади.

Отримувачем може бути як стороння організація, яка самостійно вийшла на донора, організувала передачу допомоги від донора набувачу, так і сама місцева рада, якщо вона вирішує всі питання з донором особисто. І доцільніше використовувати саме другий шлях — взаємодіяти з місцевою радою напряму. Адже навіть при передачі майна від посередника громаді потрібно буде отримувати згоду від місцевої ради.

Отже, якщо місцева рада є отримувачем, то письмову згоду на одержання гуманітарної допомоги, вважаємо, може надати виконком місцевої ради. А після прийняття у комунальну власність майно може бути передано підвідомчій комунальній установі. Для спрощення документообігу можна таку згоду оформити у вигляді рішення виконкому, у якому:

  • погодитися на отримання конкретної гумдопомоги;
  • розпорядитися прийняти у комвласність отримане майно;
  • надати його на праві оперативного управління центру надання соціальних послуг.

У такому разі оприбутковувати на баланс може одразу комунальна установа. Інакше (якщо немає вказівки одразу надати майно на праві оперативного управління центру надання соціальних послуг) — оприбутковує гуманітарну допомогу місцева рада, а потім передає її за призначенням.

НАГАДАЄМО. Будь-яке надходження у натуральній формі, зокрема отримання гуманітарної допомоги, передбачає:

  • складання та подання до органів Державного казначейства Довідки про надходження у натуральній формі. Типова форма такої Довідки міститься у додатку 25 до Порядку № 9384;
  • внесення змін до кошторису в частині спеціального фонду за власними надходженнями.
Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затверджений наказом МФУ від 23.08.2012 р. № 938.

Оскільки гуманітарна допомога є безоплатним отриманням активу, її оприбуткування оформлюється Актом приймання-передачі основних засобів за формою, затвердженою Порядком № 8185. За потреби може бути також складений Акт введення в експлуатацію основних засобів (детальніше див. «Подарували ОЗ: що з первинними документами?» // «Бухгалтерія: бюджет», № 33/2020, с. 8).

Порядок складання типових форм з обліку та списання основних засобів суб’єктами державного сектору, затверджений наказом МФУ від 13.09.2016 р. № 818.

Облік Відповідно до п. 7 розд. II НС 1216 об’єкт основних засобів, отриманий безоплатно від інших суб’єктів господарювання, зараховується на баланс установи за однією з таких оцінок:

Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби», затверджене наказом МФУ від 12.10.2010 р. № 1202.
  • за справедливою вартістю;
  • за вартістю, щодо якої існує достовірна інформація у первинних документах.

Автомобіль, отриманий як гуманітарна допомога, як і будь-який інший, який установа планує використовувати для її діяльності протягом строку більш як рік, обліковується на субрахунку 1015 «Транспортні засоби». Натомість якщо б авто було призначено для подальшої передачі іншим особам, його доречно було б визнавати у складі запасів (субрахунок 1815).

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Згідно з п. 4 розд. I НС 121 під незавершеними капітальними інвестиціями розуміються інвестиції у будівництво, виготовлення, реконструкцію, модернізацію, придбання необоротних активів. Проте безоплатне отримання не зазначено. Це означає, що установа має право одразу зараховувати автомобіль на субрахунок 1015 «Транспортні засоби» без відкриття субрахунку 1311 «Незавершені капітальні інвестиції в основні засоби». Така схема запропонована і у п. 1.11 Типової кореспонденції. Однак загальноприйнята схема зарахування основного засобу через незавершені капітальні інвестиції також не є помилкою, і якщо вам так зручніше — можете нею користуватися.

Відповідно до Порядку застосування Плану рахунків7 облік доходів від безоплатно отриманих активів, зокрема у вигляді гумдопомоги, відображається на субрахунку 7511 «Доходи за необмінними операціями».

Порядок застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом МФУ від 29.12.2015 р. № 1219.

Приклад 1. Від іноземного донора громада отримала як гуманітарну допомогу автомобіль, обладнаний для перевезення осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, справедлива вартість якого становить 320000,00 грн. Рішенням виконкому місцевої ради установлено одночасно з визнанням майна комунальною власністю оприбуткувати його на балансі центру надання соціальних послуг на праві оперативного управління.

Таблиця 1. Облік отримання автомобіля як гуманітарної допомоги

Зміст операції

Бухгалтерський облік

Меморіальний ордер

Підстава для запису

Сума, грн

дебет рахунку

кредит рахунку

1. Оприбутковано автомобіль як гуманітарну допомогу

1311

6211

6415

2117

4 або 6

Акт приймання-передачі основних засобів

320000,00

2. Відображено дохід від безоплатно одержаного автомобіля

2313

7511

3 і 14

Довідка про надходження в натуральній формі

320000,00

3. Відображено зміни в капіталі установи

7511

5411

14

Акт приймання-передачі основних засобів

320000,00

4. Відображено касові видатки за надходженнями в натуральній формі

6211

6415

2117

2313

3 і 4 або 6

Довідка про надходження в натуральній формі

320000,00

5. Введено автомобіль в експлуатацію

1015

1311

17

Акт введення в експлуатацію основних засобів

320000,00

6. Відображено зміни в капіталі

5411

5111

17

Акт введення в експлуатацію основних засобів

320000,00

Передача будівлі в межах однієї територіальної громади

Загальна характеристика У запитанні читача зазначено, що установа отримує будівлю від міської ради, яка є її засновником. Тобто передача відбувається в межах однієї територіальної громади, власник не змінюється. Така передача майна вважається внутрішньовідомчою. При цьому доходи та витрати ані у сторони, що передає, ані у сторони, що отримує, не виникають.

Документообіг Безоплатне отримання майна за внутрішньовідомчою передачею також оформлюють Актом приймання-передачі основних засобів та за потреби можна складати Акт введення в експлуатацію основних засобів.

Довідка про надходження у натуральній формі не складається, оскільки майна у власності громади більше не стало, тобто жодних надходжень не було.

Облік Бюджетна установа отримує будівлю від міської ради, яка відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 2 БКУ8 також є бюджетною установою, а отже, згідно з п. 47 ч. 1 ст. 2 БКУ — розпорядником бюджетних коштів. Тож відповідно до п. 8 розд. II НС 121 оприбутковують її за первісною (переоціненою) вартістю, визначеною в обліку суб’єкта державного сектору, що їх передав, з наведенням нарахованої суми зносу.

Бюджетний кодекс України від 08.07.2010 р. № 2456-VI.

Будівля зараховується на баланс на субрахунок 1013 «Будівлі, споруди та передавальні пристрої». При цьому сума зносу, нарахована міською радою, відображається в обліку таким чином:

  • вся сума зносу відображається за кредитом субрахунку 1411 «Знос основних засобів»;
  • частина суми зносу, що була нарахована у минулих роках, відображається за дебетом субрахунку 5512 «Накопичені фінансові результати виконання кошторису»;
  • частина суми зносу, що була нарахована у поточному році, відображається за дебетом субрахунку 5511 «Фінансові результати виконання кошторису звітного періоду»;
  • частина суми зносу, що нарахована у поточному кварталі, відображається за дебетом субрахунку 8014 (або 8114) «Амортизація».

Приклад 2. Установа у квітні 2022 року безоплатно отримала від міської ради — засновника будівлю (внутрішньовідомча передача), первісна вартість якої становила 480000,00 грн. Сума нарахованого зносу за минулі роки — 192000,00 грн, за I квартал поточного року — 6000,00 грн.

Таблиця 2. Облік внутрішньовідомчої передачі будівлі

Зміст операції

Бухгалтерський облік

Меморіальний ордер

Підстава для запису

Сума, грн

дебет рахунку

кредит рахунку

1. Отримано будівлю безоплатно

1013

5111

17

Акт приймання-передачі основних засобів

480000,00

2. Відображено знос будівлі за минулі роки

5512

1411

17

Акт приймання-передачі основних засобів

192000,00

3. Відображено знос будівлі за поточний рік (за I квартал)

5511

1411

17

Акт приймання-передачі основних засобів

6000,00

4. Нараховано знос будівлі за II квартал

8014; 8114

1411

17

Акт приймання-передачі основних засобів

6000,00

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку