Статті

«

«БУХГАЛТЕРІЯ: БЮДЖЕТ»:
Громада годує тероборону і переселенців: як списувати продукти харчування

У зв’язку з військовими діями в країні заклад освіти перейшов на дистанційне навчання. За ініціативи місцевої ради на базі харчоблока закладу будуть готувати їжу для добровільних формувань тергромади (тероборони) і вимушених переселенців, які прибули на територію громади, рятуючись від військових дій. У першу чергу використовуються залишки продуктів, які придбавались ще до 24.02.2022 р. (як за рахунок загального фонду, так і за рахунок спеціального). Також почали отримувати продукцію від місцевих підприємців як благодійну допомогу. Як оформити і відобразити в обліку такі операції?

25 березня, 2022

Любов Крута, експерт газети «Бухгалтерія: бюджет»

Почнемо з того, що заклади освіти функціонують передусім для виконання освітніх функцій. Виробництво та реалізацію продукції громадського харчування, організацію її споживання можна провадити хіба що в межах платних послуг відповідно до п.п. 5 п. 8 Переліку № 7961.

Перелік платних послуг, які можуть надаватися закладами освіти, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності, затверджений постановою КМУ від 27.08.2010 р. № 796.

Очевидно, що обидва ці варіанти (виконання освітніх функцій і надання платних послуг) унеможливлюють годування переселенців чи захисників безоплатно. Яке рішення?

Підстава для надання послуг Ідеальним варіантом, на наш погляд, є затвердження місцевою радою відповідної програми. У ній визначають:

  • цілі, категорії осіб, що можуть отримувати послуги з харчування, — внутрішньо переміщені особи, добровільні формування територіальних громад тощо;
  • джерела фінансування — тут має бути однозначно місцевий бюджет, але можна зауважити про використання залишків запасів, придбаних за іншими програмами (наприклад, продукти, придбані за програмою, що передбачає харчування дітей, але заклад освіти переведено на дистанційну роботу);
  • виконавців — за можливості слід визначати виконавцем установу, яка спеціалізується на здійсненні відповідних функцій. Водночас з огляду на обмеженість ресурсів і нагальну потребу можна визнати і заклад освіти виконавцем програми, що передбачає харчування осіб, жодним чином не пов’язаних з освітою.

За такою програмою виділятимуть асигнування закладу освіти на проведення всіх необхідних видатків.

ДО ВІДОМА. Фінансування такої програми можна здійснювати за рахунок зменшення асигнувань на ті програми, виконання яких призупинилося (наприклад, тієї, що передбачає харчування дітей у закладах освіти). Для цього потрібно затвердити зміни до відповідних програм. Або ж передбачити використання наявних залишків продуктів харчування з подальшим дофінансуванням програм, з яких ці залишки забирають наразі.

В умовах бойових дій може бути непросто зібрати сесію ради. На цей випадок пропонуємо як варіант хоча б звернутися до головного розпорядника коштів — органу місцевого самоврядування чи виконкому. Тобто отримати хоча б розпорядчий документ вищої за підпорядкуванням установи, який би наказував проводити харчування внутрішньо переміщених осіб, тероборони, місцевих жителів тощо і уточнював, звідки брати ресурси для надання послуг харчування.

Які видатки? Розпорядчий документ необхідний установі з кількох причин. Передусім виникає питання з використанням продуктів харчування, які вже придбані та можуть зіпсуватися, поки діти повернуться. Також у процесі забезпечення харчуванням використовуватимуть і деякі інші запаси з числа малоцінних швидкозношуваних предметів, далі — МШП (мило, щітки, серветки тощо). Має бути документ, що обумовлює право змінити цільове призначення придбаних запасів.

Крім того, якщо йдеться не про передачу продуктів харчування, а про приготування страв, організацію їх споживання, то розпорядчий документ буде обумовлювати також і легальне використання майна установи (приміщення, обладнання). Адже бюджетні установи не мають права безоплатно передавати в користування комунальне майно.

І також не менш важливо — треба урегулювати питання з оплатою праці залучених до роботи працівників, з оплатою комунальних послуг, які необхідні для надання послуг з харчування, придбання певних МШП, продуктів, яких не вистачає.

Якщо є можливість, установа може організувати збір благодійної допомоги, щоб перекрити незаплановані видатки. Продукти, отримані як благодійна допомога, є надходженням спеціального фонду кошторису установи. Зауважимо, що облік благодійної допомоги в умовах воєнного часу може бути спрощений — детальніше див. у газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 9/2022, с. 3, розміщеній на нашому сайті за посиланням https://ibuhgalter.net/material/1294/25793.

Батьківська плата З продуктами, придбаними за рахунок загального фонду, більш-менш розібралися. Має бути розпорядчий документ, який дозволяє використати майно на інші цілі, ніж планувалось.

А що робити з тією часткою продуктів, які були придбані за рахунок батьківської плати в закладах дошкільної освіти? Адже батьки заплатили «авансом», тобто коли діти повернуться в заклад, їх потрібно буде нагодувати за ті кошти, які батьки здавали ще до початку війни. Тож маємо два рішення питання, як використати продукти, придбані з коштів батьківської плати:

1 — місцева рада гарантуватиме виділення коштів на продукти харчування в післявоєнний час;

2 — батьки гарантують відсутність претензій до закладу освіти щодо цих коштів і готові у повоєнний час повторно здати кошти на харчування (фактично здані раніше кошти в такий спосіб визнають благодійністю).

Облік У бухобліку собівартість послуги з харчування формується на субрахунку 1613 «Інше виробництво». До собівартості включають всі витрати, понесені для організації харчування: і вартість використаних матеріалів, зокрема продуктів, і зарплату задіяним працівникам, і комунальні послуги, і амортизацію обладнання тощо.

Готову продукцію та/або вартість послуги харчування відображають в обліку на субрахунку 1811.

Особливої уваги заслуговує питання щодо рахунку витрат для списання вартості послуги харчування. Якщо йдеться про виконання бюджетної програми, то можна міркувати про доречність застосування субрахунку 8013. Водночас з огляду на те, що харчування населення не пов’язано з функціями і призначенням установи, більш оптимальним вбачається застосування все ж субрахунку 8511. Адже на субрахунку 8511 «Витрати за необмінними операціями» ведеться облік видатків, пов’язаних з наданням трансфертів юридичним особам, населенню, у тому числі з виплатою всіх видів соціальної допомоги.

Приклад. Заклад дошкільної освіти для організації харчування тероборони протягом місяця використав продукти харчування на суму 15000,00 грн. Вартість спожитих комунальних послуг при цьому становила 6100,00 грн (рахунок оплачено з коштів загального фонду кошторису). Амортизація, нарахована на обладнання, становить 3800,00 грн. Працівники виконували роботи на волонтерських засадах — безоплатно.

Облік витрат на харчування тероборони і переселенців

Зміст операції

Бухгалтерський облік

Меморіальний ордер

Підстава для запису

Сума, грн

дебет рахунку

кредит рахунку

1. Списано використані матеріали

8013

15, 18

10, 12, 13

Накладна (вимога)

15000,00

1613

8013

2. Нараховано амортизацію

8014, 8114

14

17

Розрахунок амортизації

3800,00

1613

8014, 8114

3. Нараховано плату за комунальні послуги

8013

6211

6

Акт приймання-передачі наданих послуг

6100,00

1613

8013

4. Отримано асигнування на оплату комунальних послуг

2313

7011

2

Виписка з рахунку

6100,00

5. Сплачено рахунок за комунальні послуги

6211

2313

2 і 6

Платіжне доручення

6100,00

6. Сформовано вартість послуги з харчування за звітний період (6100,00 + 15000,00 + 3800,00)

1811

1613

17

Бухгалтерська довідка

24900,00

7. Списано вартість наданих послуг

8511

1811

17

Бухгалтерська довідка

24900,00

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку