Статті

В

Весілля: оформляємо кадрові документи для отримання відпустки

12 листопада, 2020

 

Нареченому або нареченій для отримання «весільної» неоплачуваної відпустки необхідно, по-перше, написати заяву (у довільній формі) на ім’я керівника роботодавця про надання такої відпустки із зазначенням дати її початку та тривалості не більше 10 к. дн. (рис. 1) і, по-друге, надати підтвердження факту укладання шлюбу (наприклад, надати довідку з РАЦСу про подання заяви про державну реєстрацію шлюбу1). Якщо у вас працюють і наречена, і наречений, то заяви мають бути написані окремо.

Форма такої заяви наведена в додатку № 7 до Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Мін’юсту від 18.10.2000 р. № 52/5.

Після написання заяви працівником та подання відповідних документів керівник видає наказ (рис. 2). У документах про надання такої відпустки слід послатися на п. 8 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки. На відміну від заяви, наказ можна видати зведений про надання відпусток без збереження зарплати для нареченого та нареченої. Таку можливість надають норми абз. 5 та 6 п. 7 гл. 9 розд. II Правил № 1000/52.

Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджені наказом Мін’юсту від 18.06.2015 р. № 1000/5.

У Табелі обліку використання робочого часу на період «весільної» відпустки ставлять відмітку «ДБ» або цифровий код «14».

У наступному номері ми розглянемо документальні наслідки для роботодавця зміни одруженою працівницею (працівником ) прізвища.

Дар’я Попова, юрист газети «Зарплата та кадрова справа»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку