Новости

Уряд підтримав законопроект про перелік державних підприємств, що не підлягають приватизації

27.08.2020

26 серпня на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив проект Закону ”Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.” Загальна кількість становить 659 об’єктів.

“Держпідприємства, які є стратегічно важливими для життєдіяльності суспільства, енергетичної незалежності та захисту держави, приватизуватися  не будуть. Ми прагнемо убезпечити дійсно важливі для розвитку країни підприємства від необґрунтованої приватизації”, - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко. 

Список підприємств, що не підлягають приватизації, формувався на основі численних експертних обговорень і пропозицій, наданих заінтересованими органами. 

Об'єкти включалися до переліку відповідно до критеріїв щодо заборони приватизації, а саме:

  • підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави;
  • є природними монополіями;
  • діяльність яких має критично важливе значення для суспільства.

Прийняття Закону дозволить оптимізувати та зменшити навантаження на державний сектор економіки, а також посилити контроль держави за збереженням і використанням майна акціонерних товариств, державних підприємств, установ та організацій, що не підлягають приватизації. 

За матеріалами Мінекономіки

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи