Новости

Зарплати медикам буде збільшено вже з 1 вересня

26.08.2020

Парламентський Комітет з питань бюджету на засіданні підтримав пропозицію КМУ щодо виділення коштів на підвищення заробітної плати медичним працівникам з 1 вересня цього року. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного онлайн-брифінгу МОЗ.

“Встановлення цих доплат — це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20-25 тисяч гривень. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 року заробітна плата медичних працівників має збільшитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо зараз свої бюджетні запити”, — зазначив Міністр Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні, і це неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити.

Нагадаємо, що збільшення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% від посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом ЄТС, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи