Новости

Обираємо керівника КЗОЗ за новими правилами

31.07.2020
Тема:

Постановою КМУ від 22.07.2020 р. № 637 внесено зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’язатвердженого постановою КМУ від 27.12.2017 р. № 1094.

Зокрема, змінено порядок призначення виконувача обов’язків керівника ЗОЗ у разі виникнення вакантної посади на період до призначення керівника за результатами конкурсу. Відтепер є можливість призначати виконувача обов’язків керівника також із числа осіб, які не є працівниками ЗОЗ, але на термін не більше ніж два місяці. Раніше такі функції можна було покласти лише на штатного працівника ЗОЗ.

Окрім іншого, для формування складу конкурсної комісії вилучено участь громадської ради при органі управління щодо висунення чи погодження представників від громадських організацій. Тепер передбачено, що до складу комісії входять представники галузевих професійних спілок, громадських об’єднань у сфері охорони здоров’я відповідного функціонального спрямування та/або у сфері запобігання корупції та антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу) та/або незалежні експерти у сфері охорони здоров’я. Такі організації подають по чотири кандидатури органу управління, який визначає представників до складу конкурсної комісії з таких кандидатур та/або з переліку незалежних експертів у сфері охорони здоров’я у кількості, рівній кількості представників органу управління.

Також новацією є те, що оголошення про початок формування конкурсної комісії оприлюднюють на офіційному вебсайті органу управління одночасно з оприлюдненням рішення про проведення конкурсу.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи