Новости

З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила, - МОЗ України

29.07.2020

29 липня під час брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив:

 « З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила. Залежно від ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях будуть визначені “зелена”, “жовта”, “помаранчева” і “червона” зони. Кожному кольору відповідатиме певний перелік обмежень. Передбачається, що між “зеленою” та “червоною” зонами буде обмежено рух транспорту і встановлені відповідні пости на їх кордонах. Вся інформація щодо відповідності регіону певній зоні буде розміщена на сайті МОЗ, вона оновлюватиметься кожні 5 днів».

Крім того,  Міністр  зазначив, що «з 1 серпня в Україні почнуть діяти нові правила визначення країн “зеленої” та “червоної” зон. Їхній перелік буде переглядатись кожні 7 днів, тоді як зараз – раз на три дні. Також зміняться критерії визначення країн “зеленої” та “червоної” зон. До останніх буде віднесено країни, де кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів більша, ніж в Україні, а також приріст нових випадків реєстрації коронавірусу за останні 14 днів порівняно з попередніми двома тижнями становить понад 30%. Зараз в Україні при визначенні країн “червоної” зони враховується кількість активних хворих на 100 тисяч населення. Актуальна інформація щодо переліку країн “червоної” зони доступна на офіційному сайті МОЗ».

Наразі в Україні показники інфікування коронавірусом та госпіталізації хворих на COVID-19 досить високі. Міністр укотре закликав громадян дотримуватись рекомендацій МОЗ, оскільки це дозволяє суттєво знизити ризик зараження коронавірусом.

Також, МОЗ ініціюватиме посилення відповідальності за напади на медичних працівників екстреної медичної допомоги. Міністерство працює на відповідним документом і планує найближчим часом винести його на розгляд уряду.

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи