Новости

Подовжено дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів позичальникам, які постраждали від карантину

27.07.2020

Національний банк продовжив до 30 листопада дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів, що здійснюються банками у відповідь на економічні проблеми позичальників, зумовлені пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Також з групової оцінки кредитного ризику не будуть вилучатися кредити, умовами реструктуризації за якими передбачено здійснення платежів з періодичністю рідшою, ніж або в обсязі меншому, ніж передбачені вимогами Положення № 351.

Крім того, для неперервності кредитної підтримки державного сектору передбачено право банків під час оцінки кредитного ризику за кредитами, наданими органам державної влади та органам місцевого самоврядування (боржники – бюджетні установи), не брати до уваги інформацію щодо стану виконання ними дохідної частини бюджету у 2020 році.

Зазначені зміни передбачені постановою Правління НБУ від 24 липня 2020 року № 105 “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 26 березня 2020 року № 39”.

Постанова набирає чинності з 25 липня 2020 року.

Нагадаємо, що постановою Правління НБУ № 39 "Про особливості застосування вимог Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями у зв’язку із запровадженням обмежувальних заходів" було запроваджено особливі правила застосування вимог Положення №351 «Про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями» для стимулювання банків до вчасного реагування на економічні проблеми позичальників, зумовлені пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи