Новости

Щодо збереження стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років працівникам залізничного транспорту

26.06.2020

В ГУ Держпраці у Дніпропетровській області роз’яснили питання щодо збереження стажу роботи для виплати набавки за вислугу років при поверненні на роботу, яка дає право на отримання надбавки за вислугу років, та з якої працівник підприємства залізничного транспорту звільнився за власним бажанням.

Інспектор повідомила, надбавка за вислугу років працівникам залізничного транспорту виплачується на підставі Положення про порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам підприємств і організацій залізничного транспорту, затвердженого наказом АТ «Укрзалізниця»  від 28.12.2001 № 743-Ц, із змінами (далі – Положення № 743-Ц).

Відповідно до п.7 Положення № 743-Ц при звільненні працівника за власним бажанням, стаж роботи для виплати надбавки за вислугу років не зберігається.

При цьому, Положенням № 743-Ц передбачено, що безперервний стаж роботи для виплати надбавки за вислугу років визначається комісіями з установлення трудового стажу.

Склад комісії затверджується керівником підприємства, за погодженням з профспілковим комітетом, із числа керівних працівників підприємства (структурного підрозділу), працівників з кадрів, організації і нормування праці, юрисконсульта і представника комітету профспілки.

Основним документом для визначення стажу є трудова книжка.
 

Стаж роботи, не зазначений в трудовій книжці, може бути підтверджений належно оформленими довідками, підписаними керівником підприємства (структурного підрозділу). Вказані довідки видаються на підставі документів по обліку особового складу, табелів обліку робочого часу і інших документів, що підтверджують безперервний стаж роботи.

Підтвердження безперервного стажу роботи, який дає право на отримання надбавки за вислугу років, свідченнями свідків не допускається.

На підставі п.4.12 Положення № 743-Ц комісіям з установлення трудового стажу, з метою сприяння закріпленню кадрів, підвищенню мотивації праці трудівників галузі та оптимізації виконання поставлених перед нею завдань, надано право при поверненні на роботу раніше звільнених працівників залізничного транспорту приймати рішення про зарахування до трудового стажу періоду попередньої роботи, якщо вони вважають перерву в роботі на залізничному транспорті обґрунтованою.

Таким чином, при поверненні на роботу, яка дає право на отримання надбавки за вислугу років, та з якої прицівник звільнився за власним бажанням, необхідно подати заяву на комісію з установлення трудового стажу про зарахування до трудового стажу періоду попередньої роботи.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Дніпровському регіоні Ганна Попко

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи