Новости

Щодо проходження попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників під час карантину

25.06.2020

У зв’язку з численними зверненнями від роботодавців Миколаївщини Управління Держпраці у Миколаївській області (далі –Управління) надає роз’яснення щодо дії наказу МОЗ України від 21.05.2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» на період дії карантину, встановленого на території України постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами внесеними згідно з Постановою КМУ від 17.06.2020№ 500 (далі – Постанова № 392) визначено, що на території України подовжено карантин з 22 травня 2020 р. до 31 липня 2020 р.

Пунктом 5 Постанови № 392 зазначено, що на період дії карантину тимчасово дозволяється, у тому числі:

« 3) залучення до роботи без проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі….».

Вищезазначене надає правові підстави роботодавцям тимчасово, на період дії карантину залучати працівників до виконання відповідних робіт без медичного огляду.

Разом із тим, повідомляємо, що роз’яснення Управління не є нормативно-правовим актом, має лише інформаційний характер та не встановлює правових норм.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи