Новости

Повернення коштів учасникам пробного ЗНО буде проводитись з 1 липня 2020 року через «ПриватБанк»

24.06.2020

Для уникнення будь-яких незручностей для учасників пробного ЗНО при поверненні їх коштів, сплачених за кожен навчальний предмет, Уряд запланував проведення виплат у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення ПриватБанку. 

З метою вчасного та повноцінного повернення коштів тим, хто їх сплатив, Мінфін спільно з МОН напрацював найбільш спрощену процедуру повернення коштів через  «Приватбанк», що має найбільш розгалужену мережу відділень та знаходиться найближче до місця проживання учасників пробного ЗНО.

Головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України, що має укласти відповідний договір із «ПриватБанком».

Механізм повернення коштів:

1. Український центр оцінювання якості освіти України до 30 червня формує та передає базу даних МОН. До бази внесено інформацію, зокрема, про унікальний номер учасника пробного ЗНО, що складається з 10 цифр. Це дозволяє правильно ідентифікувати особу. Також у базі наявні інша важлива інформація (ПІБ учасників; контактні номери телефонів; зазначені суми, що підлягають поверненню).

2. МОН до 1 липня 2020 року передає цю базу «ПриватБанку». 

3. Якщо Ви є клієнтом «Приватбанку», банківська установа перевірить надану МОН базу й автоматично перерахує необхідну суму коштів на Ваш рахунок.
Якщо у Вас немає рахунку у «Приватбанку», то Вам на номер телефону надійде смс-повідомлення з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки необхідно прийти у відділення та предʼявити документ, що підтверджує особу. Важливо: звернутися до відділення для отримання картки необхідно не пізніше 1 грудня 2020 р.

Додатково:

  • Для участі у пробному ЗНО у 2020 році зареєструвались близько 219 тисяч здобувачів освіти. Загальна кількість пробних тестувань ЗНО мала становити більше 362 тисячі (тобто, окремі учні зареєструвались для проходження пробного ЗНО з декількох предметів).
  •  Всього з держбюджету планується повернути учасникам пробного ЗНО 52 млн 450 тис гривень.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи