Новости

Чи надає ФССУ допомогу в разі усиновлення дитини

20.05.2020

Фахівці Фонду соціального страхування України надали відповідь з питання: чи надає Фонд допомогу в разі усиновлення дитини?

Стати батьками – відповідальний та важливий крок. Фонд соціального страхування України фінансує допомогу по вагітності та пологах незалежно від того, народився малюк у сім’ї, чи дитину прийняли до родини.

Фонд виплачує допомогу для кожної застрахованої особи, яка усиновила дитину протягом двох місяців з дня її народження, зазначеного у свідоцтві про народження.

Період, за який нараховується виплата, складає 56 календарних днів з дня усиновлення, або 70 календарних днів у разі одночасного усиновлення двох і більше дітей, і 90 календарних днів – для жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Розмір допомоги обчислюється за загальними правилами – він становить 100% середнього доходу за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах.

 Бережіть себе, близьких і оточуючих!

Оперативна інформація щодо дат і сум здійснення Фондом фінансування лікарняних і декретних на телеграм-каналі ФССУ за посиланням

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи