Новости

Внесено зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

12.05.2020

Міністерства охорони здоров’я України наказом від 12.05.2020 р № 1109 затвердило Зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 28 березня 2020 року № 722.

Документ прийнято з метою оптимізації заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, відповідно до змін, пункт 7 Стандарту 1. Організація протиепідемічних заходів та медичної допомоги в осередку інфікування SARS-CoV-2 доповнено новими абзацами такого змісту:

«Пацієнтам, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або плановою операцією проводиться тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР. Відбір зразку матеріалів для тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР організовує лікуючий лікар, який направляє на госпіталізацію або безпосередньо в закладі охорони здоров’я, або через направлення мобільної бригади за місцем перебування пацієнта.

У випадку звернення пацієнта за медичною допомогою, де не потрібне направлення лікуючого лікаря, відбір зразку матеріалів для тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР організовує заклад охорони здоров’я, до якого звертається пацієнт.

Рішення про госпіталізацію приймається у разі наявності первинного негативного результату.

Відбір, зберігання та транспортування зразків матеріалів для тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР до лабораторних центрів Міністерства охорони здоров’я України здійснюється відповідно до додатку 3 до цих Стандартів.».

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи