Новости

Уряд тимчасово обмежив експорт спирту з метою запобігання поширенню COVID-19 в Україні

24.03.2020

23 березня, Уряд ухвалив постанову “Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1109”, що запроваджує тимчасовий (до 01.06.2020) режим ліцензування експорту спирту етилового, неденатурованого, з концентрацiєю спирту 80 об. % або більше, спирту етилового та iнших спиртових дистилятів, крім біоетанолу, напоїв, одержаних шляхом перегонки, денатурованих, будь-якої концентрацiї та інших подібних товарів (за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2207) з встановленням нульового обсягу квоти, що є фактичною забороною експорту таких товарів.

Таке рішення сприятиме забезпеченню закладів охорони здоров’я та українських виробників фармацевтичної продукції необхідною сировиною в умовах вжиття заходів із запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 .

Нагадуємо, що 11 березня Кабінет Міністрів України тимчасово обмежив експорт товарів протиепідемічного призначення.

Ці обмеження викликані виключно заходами безпеки з метою запобігання поширенню на території України COVID-19.

Довідково

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1109 затверджено переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот на 2020 рік. Згідно з додатком 1 до цієї постанови на 2020 рік затверджено обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню.

За матеріалами  Мінекономіки 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи