Новости

МОЗ закликає інтернів та студентів 5 і 6 курсів допомогти медикам в боротьбі з коронавірусом

23.03.2020
Тема:

Міністерство охорони здоров’я закликає інтернів-заочників та студентів медичних вузів 5 і 6 курсів допомогти медикам, які борються з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. Про це заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив на брифінгу 22 березня.

«Закликаю студентів-медиків сконтактувати з відповідальними особами в медичних університетах, вийти і допомогти медикам на місцях, виконати свою місію – врятувати життя українців», - сказав він.

Також Віктор Ляшко звернувся до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Державної служби України з питань праці, щоб вони делегували співробітників, у яких є епідеміологічна освіта, для посилення епідбригад, створених на базі МОЗ.

Водночас головний державний санітарний лікар вкотре звернувся до громадян дотримуватися правил карантину: «Це найдієвіший спосіб убезпечити себе від можливого захворювання коронавірусною інфекцією та зберегти здоров’я літніх людей, які знаходяться в найбільшій зоні ризику».

Він також повідомив, що в умовах запровадженого карантину у людних місцях одягати маску потрібно всім, щоб можлива інфікована людина не передала інфекцію іншим. «Коли вводиться карантин, ми всі стаємо потенційно інфікованими. Тому, коли просять одягати маску у громадському транспорті та приміщеннях, - це свідчить тільки про одне, що ми захищаємо людей, які працюють», - сказав Віктор Ляшко.  

Станом на 10:00 22 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 6 нових випадків, усі вони - у м. Київ.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи