Новости

Тарифи за платежі у СЕП тимчасово скасовані

21.03.2020

Національний банк тимчасово скасував тарифи за платежі в Системі електронних платежів (далі – СЕП) на період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу (COVID-19).

Протягом цього періоду Національний банк не стягуватиме з банків плату за здійснення розрахунків у системі. Зокрема, з 24 березня 2020 року скасовується діюча плата для банків за оброблення електронних розрахункових документів та повідомлень у СЕП.

"Наш пріоритет в умовах карантину – дистанційність. Ми прагнемо, щоб безготівкові платежі були дешевшими, ніж готівкові, та вживаємо необхідні кроки у цьому напрямі. Ми рекомендуємо банкам діяти відповідно і знижувати вартість онлайн розрахунків для своїх клієнтів. Це наша спільна соціальна відповідальність та турбота про українців", – наголосив заступник Голови Національного банку Сергій Холод.

Відповідні зміни ухвалені постановою Правління Національного банку України від 20 березня 2020 року № 36 "Про внесення змін до окремих тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України, та скасування постанови Правління Національного банку України від 27 грудня 2019 року № 160".

Після припинення карантину Національний банк відновить тарифи за послуги, що надаються в СЕП, про що повідомлятиметься додатково 1.

* Запровадження нових тарифів на послуги в СЕП, що мали вступити в дію з 24 березня 2020 року, відтерміновується.

Про інші заходи, які Національний банк вирішив запровадити для підтримання банківської системи на час обмежень, пов’язаних з поширенням COVID-19, читайте за посиланням.

Довідково:

Система електронних платежів Національного банку (СЕП) – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Національний банк України є платіжною організацією та розрахунковим банком системи. Це єдина системно важлива платіжна система в Україні. Вона забезпечує здійснення 96% міжбанківських переказів коштів у національній валюті в межах України.

Учасниками СЕП станом на 01 січня 2020 року є  75 банків, Державна казначейська служба та Національний банк України.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи