Новости

Президент України: керівники підприємств змушують працівників писати заяву на звільнення

19.03.2020

Президент України Володимир Зеленський 18 березня підчас звернення щодо протидії коронавірусу традиційно розповів про ситуацію та зазначив:

"Вкотре закликаю всіх українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації – офіційним сторінкам МОЗу, уряду, Верховної Ради, Офісу Президента України.

Також у нас є інформація, що на багатьох підприємствах керівники змушують працівників писати заяву на звільнення за власним бажанням. Це незаконно. Люди, ніхто не може змушувати вас піти за власним бажанням, якщо такого бажання у вас немає. Не бійтесь і не падайте духом. Якщо керівник чинить на вас тиск – одразу повідомляйте в поліцію. 

Що стосується державних і комунальних підприємств. Була проведена розмова з керівниками, їх попередили про відповідальність за тиск на працівників. Якщо ситуація продовжиться – вони будуть покарані. 

Щодо приватних компаній. Я закликаю керівників не тільки не порушувати закон, а й перш за все залишатися людьми. Коронавірус мине. Криза також. Прибутки повернуться. А честь та повагу повернути не вдасться.

Про новини соціальної політики. З 1 квітня 2020 року уряд буде готовий виплатити додаткову тисячу гривень тим, хто має пенсію менше п’яти тисяч гривень.

А з 1 травня 2020 року буде проведено індексацію пенсій."

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи