Новости

Якщо у поточному році сільські, селищні, міські ради об’єднались в ОТГ, акцизний податок з роздрібної торгівлі сплачується до кінця року на рахунки сільських, селищних, міських рад

02.12.2019

Фахівці ДПС у Київській області інформують, що  у разі об’єднання в поточному році сільських, селищних, міських рад в об’єднану територіальну громаду (далі - ОТГ), сплата суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який має об’єкти торгівлі на території одного або декількох населених пунктів, що входять до складу ОТГ, акцизного податку здійснюється на рахунки, відкриті Казначейством сільським, селищним, міським радам, а з нового бюджетного року – на рахунок, відкритий Казначейством ОТГ.

Перелік рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів розміщено на офіційному вебпорталі ДПС в розділі «Бюджетні рахунки».

Платники акцизного податку складають та подають до органів податкової служби декларацію акцизного податку відповідно до п. 2 розд. І Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14 (далі - Порядок). Згідно з п. 9 розд. V Порядку, додаток 6 «Розрахунок сум акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» (далі – Додаток 6) заповнюється окремо для кожної адміністративно-територіальної одиниці, у межах якої знаходяться місця здійснення реалізації підакцизних товарів з обов’язковим зазначенням відповідного коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ.  

Тобто, СГ, який здійснює роздрібну торгівлю підакцизними товарами, у Додатку 6 до Декларації зазначає код органу місцевого самоврядування відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України, у межах якого знаходяться місця здійснення реалізації підакцизних товарів.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи