Новости

Як отримати унікальний номер запису в реєстр з 2020 року

02.12.2019

З  січня 2020 року розпочнеться новий етап подання декларації державними службовцями згідно закону «Про запобігання корупції». Крім звичних відомостей, в декларації з'явилась нова вимога - вказувати унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР), який створюється під час оформлення біометричних документів.

Для отримання унікального номеру запису в реєстрі  (УНЗР)  громадянам необхідно звернутись до Міграційної служби для оформлення біометричних документів – паспорту громадянина України в вигляді ID картки, або закордонного паспорту.  

На ID картці УНЗР знаходиться внизу з правої сторони та  складається з послідовності восьми та п’яти цифр. Перші 8 цифр це дата народження особи у форматі  - рік народження, місяць та дата. Далі йде чотиризначний код від 0001 до 9999 (для чоловіків код непарний  і розпочинається з цифр - 0001,  для жінок – парний - 0002).  Остання цифра контрольна та унікальна. Для її обчислення використовується метод розрахунку контрольних цифр у машинозчитуваній зоні паспортів за спеціальною формулою.

Нагадаємо, що термін оформлення ID картки становить від 10 робочих днів (терміновий) до 20 робочих днів. Його вартість становить 471 грн та  345 грн відповідно до термінів оформлення. Дітям від 14 років, які оформлюють паспорт громадянина України вперше – безкоштовно.

 

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: У Мінцифри повідомили, що зовсім скоро в Україні стартує проєкт єМалятко. Він надасть українцям доступ до 10 базових послуг, пов’язаних із народженням дитини, онлайн. І якщо раніше бюрократичні процедури з десятками інстанцій та довжелезними чергами нагадували новоспеченим батькам радше 9 кіл пекла за Данте, – у новому році все це вирішуватиметься за допомогою однієї заяви у пологовому будинку та кількох кліків на порталі Дія.

Серед іншого, єМалятко надасть батькам можливість внести інформацію про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номеру запису в ньому – УНЗР.

 

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи