Новости

Особливості подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані: що, де, коли?

09.08.2019

У підрозділі з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС у Хмельницькій області повідомили, відповідно до частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу у разі суттєвої зміни у майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб'єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний повідомити про це НАЗК.

Згідно із Законом України «Про державний бюджет на 2019 рік» прожитковий мінімум на 1 січня 2019 року для працездатних осіб становить 1921 грн., тобто суб’єкт декларування у 2019 році повідомляє НАЗК у разі, якщо сума доходу або придбаного майна перевищує 96 050 грн. (1921*50).

Виправлені повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування до Реєстру не подаються.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб'єкта декларування подаються винятково в електронній формі, його паперова копія не подається.
Особа не зобов’язана встановлювати вартість майна, якщо вона невідома і не може бути відома, або вартість зазначена у карбованцях, купонах.

При суттєвій зміні у особи повинна виникати реальна можливість використання відповідного доходу для задоволення власних потреб. Для обчислення суми, яка створює у суб’єкта декларування обов’язок подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, необхідно брати нарахований розмір «одноразового доходу».

Повідомлення про дохід, який був нарахований, але не сплачений (не отриманий), подавати не потрібно.

Для кожного випадку отримання доходу або придбання майна подається окреме повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування. Інформація про отримання доходу або придбання майна членом сім’ї суб’єкта декларування не повідомляється.

Під час заповнення декларації: враховуючи, що розмір зазначених правочинів перевищує встановлений поріг декларування (50 ПМ, у 2019 році – 96 050 грн.), то вони повинні бути відображені у розділі «Видатки та правочини» декларації, а також (незалежно від розміру правочину) у розділі «Дохід» (вказується вартість).

Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, є суб’єктами декларування, які згідно з положенням частини другої статті 52 Закону у разі суттєвої зміни у їхньому майновому стані зобов’язані письмово повідомити про це Національне агентство.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи