Новости

Яка ставка податку на доходи фізичних осіб застосовується юридичною особою до доходу у вигляді заробітної плати (винагороди), нарахований (виплачений) працівникам та гіг-спеціалістам, у місяці набуття статусу резидента Дія Сіті?

07.03.2023
Тема:

За повідомленням Державної податкової служби України, юридична особа, яка отримала статус резидента Дія Сіті не з початку місяця, оподатковує суми заробітної плати (винагороди), нараховані (виплачені) працівникам та гіг-спеціалістам за такий місяць, податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків.

Разом з тим ставка податку на доходи фізичних осіб у розмірі 5 відс. застосовується до доходів платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті з наступного за календарним місяцем, в якому юридичною особою набуто статус резидента Дія Сіті.

При цьому, якщо юридичною особою у період її перебування у статусі резидента Дія Сіті залучаються нові працівники, то оподаткування доходів таких працівників здійснюється за ставкою податку 5 відсотків, за умови дотримання таким резидентом Дія Сіті вимог, визначених пунктами 2, 3 частини першої, пунктом 10 частини другої статті 5 Закону України від 15 липня 2021 року № 1667-IX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» (п. 170.14¹ ст. 170 Податкового кодексу України, ч. перша та друга ст. 5 Закону № 1667).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи