Новости

Порядок повернення коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з рахунків 3556

06.03.2023
Тема:

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, у зв’язку із допущенням систематичних помилок платниками податків, які перебувають на обліку у Центральному управлінні, з питання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (КБК 71010000, КБК 71020000, КБК 71030000) у 2023 році на рахунки Центрального управління, повідомляє.

Центральним управлінням на сайті cvp.tax.gov.ua у розділі «Рахунки для сплати платежів» у січні 2023 року оприлюднено інформацію щодо реквізитів рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на 2023 рік, які також були актуальними у 2022 році, для платників податків, які перебувають на обліку у Центральному управлінні.

Головним управлінням ДПС у м. Києві, з метою попередження помилкової сплати коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на неналежні рахунки 3556, які відкриті на ім’я Головного управління ДПС у м. Києві за 201-204 символами звітності оприлюднено інформацію про нові рахунки для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які діють з 01 лютого 2023.

Платниками податків, які перебувають на обліку у Центральному управлінні, у 2023 році допущено систематичні помилки, а саме використані реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які належать Головному управлінню ДПС у м. Києві, у зв’язку із чим виникає потреба у поверненні надміру та/або помилково сплачених коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з рахунків 3556. 

Наказом Міністерства фінансів України від 23.07.2021 №417 затверджено Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів (далі по тексту – Порядок).

Порядок визначає процедуру зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) або повернення платникам, на яких, згідно Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 08.07.2010 №2464-VI, покладено обов'язок нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок (далі - Платник), надміру та/або помилково сплачених коштів єдиного внеску, в тому числі тих, які сплачені через єдиний рахунок.

Повернення коштів здійснюється на підставі заяви Платника про повернення коштів затвердженої форми, відповідно до Порядку.

Заява про повернення коштів з рахунків 3556 подається до територіального органу ДПС за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених коштів, за формою, визначеною у додатку 1 до Порядку.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи