Новости

Мінекономіки про переваги використання електронних каталогів

22.02.2023
Тема:

Мінекономіки в листі від 16.02.2023 № 3323-04/6459-06 звернулося до замовників з пропозицією активніше використовувати електронні каталоги (Prozorro Market) для закупівель типових товарів, зазначивши про переваги їх застосування.

Міністерство нагадало, що використання електронного каталогу для закупівлі товару за Особливостями здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178, не обмежене граничними вартісними межами та є альтернативою відкритим торгам.

Закупівля через електронний каталог:

  • дозволяє значно спростити та пришвидшити процес придбання (середня тривалість становить 4–9 робочих днів);
  • не передбачає моніторингу та оскарження, оскільки кваліфікацію постачальника вже здійснив адміністратор каталогу, включаючи установлення конкретних технічних і якісних параметрів, яким має задовольняти запропонований у каталозі товар.

По додаткову інформацію щодо використання електронних каталогів (Prozorro Market) можна звертатися також до відповідного адміністратора.

Адміністратором електронного каталогу згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII є централізовані закупівельні організації, що забезпечують формування та супроводження електронного каталогу в електронній системі закупівель на підставі укладеного договору з адміністратором електронної системи закупівель.

Наразі адміністраторами електронних каталогів є 2 централізовані закупівельні організації:

  • Державна установа «Професійні закупівлі» згідно з розпорядженням КМУ від 25.09.2019 № 846-р для товарів широкого вжитку;
  • Державне підприємство «Медичні закупівлі України» відповідно до постанови КМУ від 11.10.2021 № 1093 для медичних товарів та лікарських засобів.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи