Новости

Держпраці: для відома споживачам (користувачам) та суб’єктам господарювання

21.02.2023
Тема:

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 №303 “Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану”, Північно-Східним міжрегіональним управлінням Держпраці припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 №64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Разом з тим вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, у тому числі вимоги технічних регламентів, є чинними і їх необхідно дотримуватись з метою мінімізації загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.

Законодавство України про ринковий нагляд розповсюджується на всіх суб’єктів господарювання, задіяних у постачанні продукції споживачу (користувачу): від виробника до кінцевого розповсюджувача по всьому ланцюгу.

Перевіряються, зокрема, не суб’єкти господарювання, а виключно характеристики продукції та, за необхідності, умови її зберігання.

Усі суб’єкти господарювання зобов’язані вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію.

Доказом безпечності продукції є її відповідність технічним регламентам, національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.

Метою діяльності органів ринкового нагляду є забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз безпеці життя та здоров’ю людей.

Починаючи з 20 лютого 2023 року Північно-Східним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці, розпочато проведення широкої інформаційної кампанії з питань здійснення заходів державного ринкового нагляду, в умовах обмеження перевірок характеристик продукції, відповідно до Плану заходів інформаційної кампанії з державного ринкового нагляду щодо продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин та Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи