Новости

Документи, які подає ФОП-загальносистемник до заяви-розрахунку на лікарняні

06.02.2023
Тема:

Пенсійний Фонд на офіційному вебпорталі (pfu.gov.ua «Пресцентр» «Новини» «2023») пояснив, які додаткові документи має подати ФОП, який працює на загальній системі оподаткування, разом із заявою-розрахунком для отримання лікарняних. Так, якщо ФОП подає заяву-розрахунок за себе особисто, то до неї потрібно прикріпити скановані копії таких документів:

  • річний / довідковий звіт — залежно від дати початку випадку непрацездатності (включаючи місяць настання випадку непрацездатності). Довідковий звіт подається за ті періоди, що не потрапили до річного звіту;
  • довідку про відсутність заборгованості по сплаті ЄСВ від органів Державної податкової служби України (включаючи місяць настання випадку непрацездатності).

Для уточнення даних може виникнути потреба додати до заяви-розрахунку інші документи (наприклад, копії платіжних доручень).

Нагадаємо, що відповідно до норм Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затвердженого наказом МФУ від 13.01.2015 № 4Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, та додатки до нього з типами «Звітний» та «Довідковий» платник ЄСВ подає в разі потреби призначення поза межами звітного періоду застрахованим особам пенсії, або матеріального забезпечення, або страхових виплат та має зазначити в них виключно інформацію щодо таких осіб.

Радимо щодо цього питання також ознайомитися з матеріалом «Розрахунок з типом “Довідковий”: коли і як» // «ПБ», № 10/2021, с. 11.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи