Новости

Мінреінтеграції роз’яснило, як застосовувати Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф

23.01.2023
Тема:

Мінреінтеграції на офіційному сайті (minre.gov.ua «Новини») розмістило роз’яснення щодо застосування Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 (далі — Перелік).

Так, за інформацією відомства, території, які включаються до Переліку, поділяються на такі, де ведуться (велися) бойові дії, та тимчасово окуповані. Своєю чергою, території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділяються на території можливих бойових дій і території активних бойових дій.

Територіями активних бойових дій визнаються території:

  • через які проходить лінія бойового зіткнення або які межують з тимчасово окупованими територіями;
  • та на яких наразі неможливо у повному обсязі виконувати функції держави, зокрема в частині доступу до публічних електронних реєстрів, та існує значна загроза життю і здоров’ю населення.

Територіями можливих бойових дій вважаються ті:

  • які межують з територіями активних бойових дій або тимчасово окупованими територіями чи прилеглі до державного кордону з державою-агресором;
  • та на яких можливо забезпечувати функції держави, до яких може повертатися населення, але які періодично піддаються ворожим обстрілам.

Для територій можливих бойових дій не передбачено обмежень щодо доступу до публічних електронних реєстрів і проведення аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації. Водночас на територіях активних бойових дій і на тимчасово окупованих територіях блокуються реєстри та забороняються відповідні аукціони.

Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам виплачується мешканцям всіх територій, включених до Переліку, якщо для них не визначено дату завершення бойових дій (дату припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи