Новости

Затверджено типову форму обліку доходів та витрат для ФОП — єдинників групи 3 — платників ПДВ

10.01.2023

Мінфін наказом від 30.11.2022 № 405 (далі — наказ № 405) затвердив Типову форму, за якою здійснюється облік доходів і витрат ФОП — платниками ЄП третьої групи, які є платниками ПДВ (далі — Типова форма) та Порядок її ведення (далі — Порядок № 405).

Відповідно до пп. 2–4 Порядку № 405 Типова форма ведеться за вибором платника в паперовому та/або електронному вигляді, зокрема й через електронний кабінет.

Наказ № 405 набере чинності з дня його офіційного опублікування. На час підготовки номера документ офіційно не оприлюднений.

Нагадаємо, що відповідно до п. 296.1 ПКУ ФОП — платники ЄП групи 3 — платники ПДВ мають вести облік доходів та витрат за типовою формою та в порядку, що встановлені Мінфіном, а отже, з дати опублікування наказу № 405 всі ФОП — єдинники групи 3, які є платниками ПДВ, мають почати вести облік доходів та витрат за Типовою формою та в Порядку, затвердженими цим наказом.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи