Новости

Для подання декларацій з єдиного податку не передбачено строків давності – ДПС

04.01.2023
Тема:

Податківці пояснили, чи передбачені в ПКУ строки давності для подання податкових декларацій платника ЄП ФОП та платника ЄП четвертої групи.

В ДПС відсилають до п. 49.2 ПКУ, згідно якого платник податків зобов'язаний подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в т. ч. тих, які перебувають на спрощеній системі.

Нагадаємо, що нещодавно Мінфін оновив форми декларацій з єдиного податку.

При цьому платники податків зобов'язані забезпечити зберігання документів, визначених п. 44.1 ПКУ, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог податкового законодавства, упродовж визначених законодавством термінів, але не менш як 1095 днів (2555 днів - для документів із податкового контролю за ТЦО) з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а в разі її неподання - з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності та документів, пов'язаних з виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, - не менш як 1095 днів з дня відповідної господарської операції (для відповідних дозвільних документів - не менш як 1095 днів з дня завершення терміну їх дії).

Передбачені п. 44.3 ПКУ терміни зберігання документів продовжують на період зупинення відліку строку давності у випадках, передбачених п. 102.3 ПКУ.

Платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до ПКУ за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п. 300.1 ПКУ).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи