Новости

Основою реформи містобудування стане цифровізація процесів та максимальне усунення «людського фактору»

12.12.2022
Тема:

Уже цього тижня у Верховній Раді планується голосування законопроекту №5655, який відкриває шлях для практичних змін в сфері містобудування. 
«Одна з головних задач новоствореного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури стосується підвищення ефективності виконавчої влади в питаннях управління відбудовою. Відбудовою, яка в незначних обсягах відбувається зараз, і масштабною відбудовою, яка розпочнеться після перемоги. Попереду – багато змін у сфері містобудування. Але ключове — ми маємо змінити підхід до відбудови. Адже чи не найбільші питання людей зараз – про справедливість і чесність майбутньої відбудови, про запобіжники від корупції.


Вважаю, що таким запобіжником може стати цифровізація процесів і максимальне усунення «людського фактору» з процесу видачу дозвільної документації та можливість вибору контролюючих та перевіряючих органів – як серед приватних, так і державних інституцій», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 
За словами Віце-прем’єр-міністра, в законопроекті №5655 враховано всі зауваження Національного агентства з питань запобігання корупції, а сама реформа підтримана цим одним із ключових антикорупційних органів країни. 
«В законі суттєво посилюються інструменти притягнення до відповідальності порушників. У створеній електронній системі кожне рішення учасників будівельного процесу матиме чіткий цифровий слід, а отже нікому не вдасться уникнути відповідальності за незаконні дії. Також завдяки переведенню багатьох процедур в цифру широке коло зацікавлених сторін, в тому числі органи містобудування, регулятори, учасники ринку, зможуть моніторити хід виконання проекту», – прокоментував Олександр Кубраков. 


Зазначимо, що ця реформа створювалась у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації та за експертної підтримки проекту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».
Нагадаємо, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запросило до спільної імплементації реформи у сфері містобудування країни G7 та Євросоюзу.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи