Новости

Визначення контролюючої особи

06.12.2022

Яким чином визначається контролююча особа, якщо одна ФО володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відс. у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими ФО та/або ЮО, та при цьому жодна з осіб самостійно не визначить себе контролюючою особою щодо такої частки у повному розмірі?

Згідно з п.п. 39 прим. 2.2.1 п. 39 прим. 2.2 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями платником податку щодо прибутку контрольованої іноземної компанії є контролююча особа.

Якщо одна фізична або юридична особа володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відсотків у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими фізичними та/або юридичними особами, та при цьому жодна з осіб самостійно не визначить себе контролюючою особою щодо такої частки у повному розмірі, вважається, що всі зазначені особи є контролюючими особами для контрольованої іноземної компанії у рівних частках (незалежно від того, чи досягає розмір частки кожного з них 25 відсотків).

За матеріалами Головного управління ДПС у  Черкаській області

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи