Новости

Розширено перелік осіб, які зможуть сплачувати ЄСВ добровільно: підписано Закон

04.12.2022
Тема:

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні» від 04.11.2022 № 2734-IX (законопроєкт від 08.08.2022 № 7649) був підписаний Президентом 23.11.2022.

Закон вносить зміни до Закону про ЄСВ, зокрема, щодо переліку платників, які мають право добровільно сплачувати ЄСВ у порядку та розмірах, встановлених законом. Зокрема, передбачено, що особи, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію в солідарній системі, мають право на добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що укладається з ПФУ.

Договір про добровільну сплату ЄСВ укладається особою, яку ідентифіковано шляхом використання кваліфікованого електронного підпису системи ідентифікації «Bank ID» або іншого засобу ідентифікації особи, який дає можливість однозначно ідентифікувати заявника, в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (портал «Дія») або через вебпортал ПФУ шляхом приєднання до типового договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Це надасть можливість працівникам, з якими призупинені трудові договори та щодо яких роботодавець не сплачує ЄСВ, добровільно сплачувати ЄСВ для збереження трудового стажу.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування (станом на 29.11.2022 ще не опублікований).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи