Новости

Нові процедури бронювання працівників потрібні вже зараз – бізнес просить розпочати їх розробку

29.11.2022
Тема:

Цього тижня Президентом України було підписано законопроєкт #7687 про внесення змін до законодавства щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, який Європейська Бізнес Асоціація активно підтримувала.

Нагадаємо, що документ направлений на удосконалення системи бронювання, зокрема, скасування необхідності отримувати мобілізаційне завдання для бронювання співробітника.

Водночас, передбачено, що порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних мають бути визначені Урядом окремим документом, на розробку якого виділено 2 місяці. Зокрема, мова йде про процедуру та критерії за якими можна буде здійснювати бронювання критично-важливих для функціонування підприємств працівників, перелік критично важливих індустрій, можливий % бронювання працівників, тощо. Тож бізнес спільнота сподівається, що розробка цих документів розпочнеться найближчим часом. Водночас, що профільні Міністерства (які розроблятимуть процедури для кожної індустрій) долучать представників спільноти до їх розробки, аби чітко прописати усі правила. Більше того, було б вкрай корисно не затягувати цей процес, а, по можливості, більш оперативно розробити відповідні процедури. Оскільки, ситуація, особливо в деяких індустріях є вкрай критичною. До прикладу, в енергетиці працівники працюють 24/7 аби відновлювати та налаштовувати пошкоджену інфраструктуру. Тож наявність більшої частини персоналу на підприємстві є критичною, аби процес відновлення був більш швидким. Окрім того, в таких критично важливих індустріях як енергетика відсоток можливих бронювань варто передбачити більше 40%, аби країна могла тримати енергетичний фронт, адже більша частина працівників індустрії – чоловіки.

Також бізнес продовжує очікувати на прийняття ще одного не менш важливого рішення щодо запуску проекту «Е-відрядження», який би надав можливість підприємцям здійснювати короткотермінові робочі відрядження закордон. Асоціація повністю підтримує цю ініціативу та дуже очікує на її старт, адже, враховуючи нинішню ситуацію в країні, бізнес повідомляє, що наразі часом складно проводити вже навіть онлайн наради через складнощі зі зв’язком. Тож можливість короткострокового виїзду за кордон наразі є ще більш на часі – аби бізнес-процеси та взаємодія з міжнародними колегами продовжувалась.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи