Новости

Гетманцев про зміни Постанови 1165 відносно блокування ПН

25.11.2022
Тема:

Як і обіцяв, вже є перші зрушення щодо зміни постанови 1165, до якої були внесені жовтневі зміни за ініціативою Мінфіну відносно блокування податкових накладних. 

Одна з головних новацій —розширено ознаки безумовної реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування (РК). ?Без проведення автоматизованого моніторингу буде здійснюватися реєстрація ПН, в яких загальна сума обсягу постачання не перевищує 5 тис. гривень, та РК, в яких сума обсягу операцій на зменшення та/або сума операцій на збільшення не перевищує 5 тис. гривень.
Загальна сума таких операцій у поточному обмежена обсягом операцій на загальну суму 500 тис. гривень.

Сподіваюсь, що це вже зараз зніме велику кількість проблем для малого бізнесу, який зіткнувся з збільшенням блокування накладних. Зрозуміло, що будь-який фіскальний контроль тут не має жодного сенсу.

Також вирішуємо ще одну проблему, на яку скаржилися платники податків. 
Зобов’язуємо Податкову обов’язково зазначати у рішеннях про відповідність пункту 8 Критеріїв ризиковості платника податку деталізованої інформації щодо причин та підстав розгляду питання відповідності платника податку цьому Критерію. 
Податкова має вказати зокрема щодо виду операції (придбання/постачання), періоду, УКТЗЕД та ЄДРПОУ контрагента, для того, щоб бізнес розумів через які операції виникли питання та скасувати рішення, якщо вказані підстави не відповідають дійсності. 

Також критерій ризиковості платника податку на підставі пункту 8, доповнено умовою щодо не застосування цього пункту, якщо ризикова операція зазначена у ПН/РК або дата отримання інформації щодо здійснення ризикової операції перевищує 365 днів на дату прийняття рішення. 

Підвищені критерії визначення позитивної податкової історії щодо обсягу постачання, на яку платник податку може зареєструвати ПН/РК у поточному місяці - з 500 тис. гривень до 1 млн. гривень, а з 50 тис. гривень на одного контрагента - збільшено до 100 тис. гривень. Пункт 4 Показників, за якими визначається позитивна податкова історія, поширено на платників податку четвертої групи єдиного податку.

Вирішене питання врахування націнки при поверненні товару. 

Чудово розумію, що це не вирішить до кінця всі проблеми, але точно вже крок вперед на зустріч чесному бізнесу.
В найближчі дні чекайте ще змін, які також будуть спрямовані на спрощення роботи платників податків.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи