Новости

Законом урегульовано обов’язковий та добровільний військовий облік жінок

11.11.2022

ВРУ ухвалила Закон України «Про внесення зміни до статті 1 Закону України Про військовий обов’язок і військову службу щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних» від 07.10.2022 № 2664-IX (далі — Закон № 2664), яким ч. 11 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII викладено в новій редакції.

Так, тепер цією нормою урегульовано, що жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають узяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Своєю чергою, жінки, які мають іншу спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, затвердженому наказом Міноборони від 11.10.2021 № 313, і придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням.

Закон № 2664 набрав чинності 26 жовтня 2022 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи