Новости

Чи має право суб’єкт господарювання знову перейти на сплату ЄП за ставкою 2 відсотки?

02.11.2022
Тема:

Чорнухинська ДПІ інформує, що відповідно до Податкового кодексу України, суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування.
Для цього йому слід подати заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Форма Заяви затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308.  Згідно з «Перехідними положеннями» Податкового кодексу України встановлено, що тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, до Заяви не додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. 
При цьому такий суб’єкт господарювання може перейти на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. Тобто фізична особа-підприємець, яка у поточному році була платником єдиного податку (зокрема, за ставкою 2 відс. доходу), та перейшла на сплату інших податків та зборів (загальну систему оподаткування), не може повернутися протягом цього року на спрощену систему оподаткування, оскільки вона вже скористалася своїм правом на застосування спрощеної системи у поточному році.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи