Новости

Добровільний військовий облік жінок: набрав чинності Закон

31.10.2022
Тема:

Закон України «Про внесення зміни до статті 1 Закону України Про військовий обов’язок і військову службу щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних» від 07.10.2022 № 2664-ІХ (далі — Закон № 2664) офіційно опублікований 25.10.2022 в «Голосі України» (№ 217 (7967)) та набрав чинності з дня, наступного за днем опублікування, — 26.10.2022.

Цим законом внесено зміни до ч. 11 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-ХІІ в частині взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних.

Зокрема, згідно з внесеними змінами обов’язковому військовому обліку підлягають жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність.

Жінки інших професій, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, затвердженому наказом Міноборони від 11.10.2021 № 313, та які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їхнім бажанням.

Таким чином, для жінок взяття на військовий облік є добровільним, окрім тих, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, — вони підлягають обов’язковому військовому обліку.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи