Новости

Отримати готівку на касі тепер може кожен держатель картки ПРОСТІР у всіх торговельних мережах, де надають таку послугу.

14.10.2022
Тема:

На початку жовтня один з найбільших банків України – Ощадбанк – у власній еквайринговій мережі забезпечив здійснення операції з видачі готівки для карток ПРОСТІР під час оплат за товар або послугу на касі торговельних мереж. 

Також Ощадбанк налаштував таку послугу і для власних карток ПРОСТІР. Тобто послуга стала доступною і для всіх держателів карток ПРОСТІР від Ощаду.

Відтак мережа покриття цієї послуги для карток ПРОСТІР сягнула 100%, і тепер кожен держатель картки національної платіжної системи зможе отримати готівку на касі у всіх магазинах, аптеках, АЗС та інших торговельних мережах, що надають таку послугу. 

Загалом – це тисячі торговельних точок по всій Україні. 

Цей функціонал підтримують десятки тисяч платіжних терміналів. Про це свідчить інформація, наявна в Національного банку України. 

Свої платіжні термінали для таких операцій налаштували шість банків-еквайрів, а саме: АТ “Ощадбанк”, АТ “Райффайзен Банк”, АТ КБ “ПриватБанк”, Акціонерний банк "Південний", АТ “АЛЬФА-БАНК” та ПАТ “БАНК ВОСТОК”. 

Максимальний ліміт – 6 000 гривень за одну операцію.

Нагадаємо, що  послуга з видачі готівки на касі сприяє забезпеченню потреб громадян у готівці, а також зменшує потреби в інкасації та пов’язані з цим ризики під час воєнних дій. 

Банки, платіжні системи та торговельні мережі активно підтримали цю ініціативу. 

Загалом протягом останніх місяців у середньому сума карткових операцій з видачі готівки на касі становить близько 1,7 млрд грн на місяць.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи