Новости

Штрафні санкції у сфері РРО: коли почнуть застосовувати?

08.08.2022

ДПС у категорії 109.18 ЗІР 1 , відповідаючи на запитання, чи будуть перевіряти контролери після закінчення воєнного стану застосування РРО за період війни, зазначила, що контролюючі органи не позбавлені права проводити перевірки суб’єктів господарювання як під час дії воєнного стану, так і після його завершення, при цьому період їх господарської діяльності з 24 лютого 2022 року по день закінчення воєнного стану перевіряють у загальному порядку.

У разі встановлення порушень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР, допущених у цей же період, ДПС буде застосовувати штрафні санкції після припинення або скасування воєнного стану на території України. Водночас після закінчення воєнного стану штрафні (фінансові) санкції до платників податків будуть застосовувати з урахуванням вимог п. 52 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (далі — ПКУ). Проте від себе додамо, що карантинний мораторій на штрафні санкції, установлений п. 52 1 підрозд. 10 розд. XX ПКУ, не поширюється на сферу РРО.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи