Новости

Спрощено передачу земель під елементи електронного зв’язку

05.08.2022

Cтаттю взято з газети  " Місцева рада" №7/2022

Законом України «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій» від 17.02.2022 р. № 2078-IX внесено зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 № 3038-VI (далі — Закон про регулювання МД).

Зокрема, новим п. 65 розд. V «Прикінцеві положення» Закону про регулювання МД встановлено що до 1 січня 2026 року дія абз. 1–5 ч. 3 ст. 24 цього Закону не поширюється на випадки надання в користування земельних ділянок площею до 0,05 га за рахунок земель державної або комунальної власності, розташованих у межах сіл і селищ та за межами населених пунктів (крім особливо цінних земель та земель, віднесених до категорії земель оздоровчого призначення, рекреаційного призначення, лісогосподарського призначення, а також земель у межах зелених зон населених пунктів, внутрішньоквартальних територій (територій міжрайонного озеленення, елементів благоустрою, спортивних майданчиків, майданчиків відпочинку та соціального обслуговування населення)), для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування базових станцій мобільного зв’язку, інших технічних засобів та/або споруд електронних комунікацій (крім лінійних) електронних комунікаційних мереж.

Отже, для надання земель державної і комунальної власності в користування у визначених вище розмірах і для зазначених цілей не вимагається наявність містобудівної документації.

Зміна цільового призначення земельної ділянки, яку надано в користування для визначених цим пунктом цілей, забороняється. Недодержання цієї вимоги є підставою для примусового припинення права користування земельною ділянкою в судовому порядку.

Закон № 2078 набрав чинності 27.07.2022 р.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи