Новости

Схеми окладів на посадах державної служби приведено у відповідність до законодавства

13.07.2022

Уряд під час свого засідання ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до схеми посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням територій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2022 році».

Акт розроблено з метою приведення схеми посадових окладів на посадах державної служби відповідно чинного законодавства України, а саме Законам України «Про державну службу» та «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Відповідно до законодавства державна служба має забезпечувати достатній рівень оплати праці державних службовців для професійного виконання посадових обов’язків, заохочувати їх до результативної, ефективної, доброчесної та ініціативної роботи. Окрім цього визначено, що схему посадових окладів на посадах державної служби та умови оплати праці державних службовців, з якими укладаються контракти про проходження державної служби, визначаються Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби. Мінімальний розмір посадового окладу у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, не може бути менше двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлених законом.

Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 липня 2022 року.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи