Новости

Уряд оптимізував систему центральних державних архівів

01.07.2022

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Державної архівної служби України щодо оптимізації системи центральних державних архівів, прийнявши постанову Уряду від 28 червня 2022 року № 732.

Таким чином, постановою Кабінету Міністрів України утворено два центральні державні архіви: Центральний державний архів громадських об’єднань та україніки (у результаті злиття Центрального державного архіву громадських об’єднань України та Центрального державного архіву зарубіжної україніки) та Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів (у результаті злиття Центрального державного кінофотофоноархіву імені Г,С. Пшеничного та Центрального державного електронного архіву України).

«Ми не відмовляємося від функцій цих архівів, навпаки – забезпечуємо підґрунтя для реалізації державою архівної політики у напрямках зарубіжної україніки та електронних документів. Ми не створюємо пафосних назв для нових архівів, а створюємо для них матеріально-технічну базу шляхом об’єднання з більш спроможними архівами», – наголосив очільник Державної архівної служби України.

Варто додати, що цей крок Укрдержархіву всебічно обґрунтований і спрямований передусім на оптимізацію функцій держави в архівній справі, особливо в період війни. Йдеться про перехід до нових форм роботи, в основі яких – ефективність, інтенсивність, інноваційний підхід, що нададуть потужного імпульсу для розвитку, насамперед у сфері цифровізації. Об’єднання архівів, оновлення штатних структур зміцнить кадровий потенціал, а нормативно-методичні доробки будуть не лише збережені, а й успішно примножені.

 Довідково

2 травня 2022 року на спільному засіданні громадської та науково-експертної рад при Укрдержархіві розглянуто й одноголосно підтримано проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про оптимізацію системи центральних державних архівних установ України», розроблений за ініціативи Державної архівної служби України, що має на меті створення нових центральних державних архівів України.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи