Новости

Особливості організації освітнього процесу в 2022-2023 навчальному році —​ роз'яснення МОН України

30.06.2022

Міністерство освіти і науки України спрямувало засновникам та керівникам закладів фахової передвищої й вищої освіти щодо підготовки до початку та особливості організації освітнього процесу в 2022/2023 навчальному році. 

У листі, зокрема вказано, що Міністерство, як головний центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки, рекомендує керівникам закладів фахової передвищої, вищої освіти провадити освітній процес максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення захисту учасників освітнього процесу, і вирішити відповідний комплекс питань із залученням органів студентського самоврядування та профспілкових організацій.

Документ окреслює пріоритети та комплекс завдань, які необхідно вирішити. 

Так, першим пріоритетом у діяльності закладів освіти є сприяння обороні України, зокрема всебічна підтримка працівників та здобувачів освіти, які зі зброєю в руках встали на захист Батьківщини. 

Наступним пріоритетним завданням є гарантування безпечних умов навчання та праці для усіх учасників освітнього процесу, зокрема з урахуванням досвіду роботи закладів освіти в умовах воєнного часу. 

Важливий акцент на забезпеченні технічної готовності споруд цивільного захисту для укриття учасників освітнього процесу, провести необхідні підготовчі роботи з урахуванням законодавства.

Також рекомендовано розглянути можливість початку освітнього процесу в 2022/23 навчальному році для здобувачів фахової передвищої, вищої освіти старших курсів орієнтовно з 15 серпня 2022 року з урахуванням планових заходів вступної кампанії, використання суботніх днів у теплу частину року, внести відповідні зміни до графіку освітнього процесу та відпусток працівників.

Розглянути можливість початку освітнього процесу для здобувачів освіти І курсів закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти орієнтовно з 15 серпня 2022 року з урахуванням можливостей державних (регіональних) замовників щодо їх стипендіального забезпечення, для здобувачів освіти І курсів на основі повної загальної середньої освіти – орієнтовно 15 вересня, але не пізніше 1 жовтня 2022 року, для здобувачів освіти І курсів магістратури на основі вищої освіти – орієнтовно 1 жовтня 2022 року.

А також вживати заходів щодо економічної мотивації педагогічних та науково-педагогічних працівників, які проводитимуть навчальні заняття в традиційному форматі.

ДОВІДКОВО:

  • Лист Міністерство освіти і науки України "Про підготовку до початку та особливості організації освітнього процесу в 2022/23 навчальному році" (завантажити)

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи