Новости

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області рекомендують підприємцям щомісячно сплачувати ЄСВ

17.06.2022

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області нагадують, Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Так, п. 919 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 встановлено, що тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе.

Втім, платники єдиного внеску мають врахувати, що відповідні місяці до страхового стажу не враховуватимуться. Адже до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску має бути не меншим за встановлений законом мінімальний (з 1 січня 2022 року – 1430 гривень).

Головне управління ДПС у Рівненській області рекомендує підприємцям щомісячно сплачувати єдиний внесок, що забезпечить наповнення бюджету та своєчасне здійснення пенсійних і соціальних виплат в умовах воєнного стану.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи