Новости

ВРУ прийняла Закон щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання україномовних аудіокниг

23.05.2022

 22 травня 2022  Верховна Рада прийняла за основу та в цілому проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання україномовних аудіокниг" (реєстр. №5876).

Законом усунуто законодавчу прогалину щодо податкової пільги для україномовних аудіокниг.

Закон передбачає стимулювання розвитку сфери україномовних аудіокниг та підтримку поширення української мови.

Законом доповнено статтю 197 Податкового кодексу України новим підпунктом, відповідно до якого до переліку операцій, звільнених від оподаткування податком на додану вартість, будуть включені операції з постачання, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування тощо), виготовлення, розповсюдження аудіокниг, озвучених українською мовою, крім видань еротичного характеру.

Законом також  вказане звільнення поширюється на електронні послуги із постачання електронних примірників (електронно-цифрової інформації) та/або надання доступу до аудіокниг, озвучених українською мовою, крім видань еротичного характеру).

За матеріалами ВРУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи