Новости

Чи може фізична особа – підприємець, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році, обрати третю групу платника єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу?

03.05.2022

Реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Подана заява підлягає перевірці на відповідність зазначених суб’єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо). При цьому, підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Пунктом 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу не передбачено обмежень щодо обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відс. доходу фізичною особою – підприємцем, щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році. Відповідно, такі платники можуть обрати третю групу платника єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи